Отборът на Челси се върна на победния път във Висшата лига, след като записа минимален успех с 1:0 при домакинството си на Норич в първи мач от 34-ия кръг на шампионата.

“Сините” загубиха тежко гостуването си на Шефилд Юнайтед в миналия кръг и се нуждаеха от задължителен успех срещу “канарчетата”, за да не изостанат в битката за топ 4 с Лестър Сити и Манчестър Юнайтед. 

Тимът на Норич вече изпадна от Висшата лига, но въпреки това се противопостави добре на именития си съперник със солидна игра в защита. 

Все пак домакините стигнаха до успеха, благодарение на гол на централния нападател Оливие Жиру точно преди почивката. Възпитаниците на Франк Лампард имаха възможности и за още попадение, но не успяха да ги реализират.

По този начин Челси вече има 63 точки на третата позиция в класирането и води с четири пред Лестър и Манчестър Юнайтед, които в четвъртък играят съответно с Шефилд Юнайтед и Кристъл Палас.

Мениджърът на лондончани Франк Лампард призна, че е трудно да се прогнозира кои два отбора ще се присъединят към Ливърпул и Манчестър Сити в Шампионската лига през следващия сезон.

“Трудно е да се каже кой ще завърши в топ 4. Знаем, че ни остават трудни мачове, но това се отнася и за другите отбори. Това е Висшата лига и няма лесни мачове. 

Сега взехме три точки и можем да починем малко и да гледаме какво ще направят другите отбори, както и да се концентрираме върху мача с Манчестър Юнайтед за ФА Къп през уикенда. Все още имаме работа за вършене в Лигата. Нормално е да има нервност, но съм доволен от победата, макар че можем да играем и по-добре”, коментира след успеха Лампард. /БГНЕС