Челси обърна с 3:1 Лийдс на "Стамфорд Бридж" и записа важна победа в битката за шампионската титла на Висшата лига.

С този успех лондончани събраха 22 точки и вече са еднолично на първото място в класирането, пред Ливърпул и Тотнъм, които имат по 21 пункта. "Мърсисайдци" и "шпорите" обаче са с мач по-малко.

Головете за Челси в мача забиха Оливие Жиру (27), Курт Зума (61) и Кристиан Пулишич (90), преди това гостите бяха повели с попадение на Патрик Бамфорд (4).

Като цяло "сините" владееха повече инициативата, търсеха до край трите точки и в крайна сметка заслужено си взеха победата и са на върха в Англия.

Лийдс от своя страна започна отлично мача, но не си повярва, че може да вземе нещо от Лондон и логично загуби. Така тимът остава във втората половина на таблицата, като е на 12 място с 14 точки.


Срещата започна лудо и още в началото Челси можеше да вкара, но Зиех и Жиру последователно изпуснаха отлични шансове за гол. Отговорът на Лийдс бе свиреп.

В 4-ата минута Патрик Бамфорд се оказа на чиста позиция и не сгреши - 0:1. Лондончани реагираха веднага и изнесоха играта изцяло пред наказателното поле на гостите.

Положенията пред вратата на Лийдс се заредиха едно след друго и логично се стигна до изравняване. В 27-ата минута Рийс Джеймс центрира в наказателното поле на гостите, където Жиру вкара за 1:1.

Второто полувреме започна с нови атаки на Челси, но с пропуски се отчетоха Хавертц и Жиру. Логичното се случи в 61-ата минута, когато лондончани направиха пълен обрат.

Тогава Курт Зума се възползва от центриране от корнер и с глава вкара за 2:1. "Сините" продължиха да доминират, но и да изпускат. Пропуски направиха Кристиан Пулишич и Тами Ейбрахам.

В добавеното време Челси стигна и до трети гол дело на Пулишич. Така лондончани заслужено си взеха победата и са еднолично на първо място в класирането.