Челси продължава да изпитва проблеми във Висшата лига. След като в предния кръг загубиха от Лестър, днес „сините“ от Лондон завършиха 0:0 с Уулвърхямптън в дебюта на Томас Тухел.

Днешният мач доказа, че германският специалист има много работа за вършене, за да изкара тима от игровата криза, в която се намира.

Челси контролираше двубоя на "Стамфорд Бридж" изцяло, но липсваше ефективност пред противниковата врата. Лондончани вече се намират в серия от 9 мача, в които имат едва 2 успеха и цели 5 загуби.

При последната среща помежду им в средата на месец декември "вълците" отмъкнаха победата дълбоко в добавеното време.

Това всъщност е и последният успех на Уулвс. След него за 6 шампионатни двубоя, отборът на Нуно Еспирито Санто записа 4 поражения и 2 равенства.

Така Челси пропусна да се доближи до топ 4 и остава осми с актив от 30 точки, докато Уулвърхямптън се намират в долната част на таблицата с 23 пункта на 13-а позиция.

Домакините стартираха по-агресивно и още в 5-ата минута Хъдсън-Одой проби отдясно и отправи прострелно центриране към наказателното поле. Жиру обаче се размина с топката и не се наложи Руи Патрисио да се намесва.

Челси продължи да диктува темпото, но трудно намираше пътя към противниковата врата.

В 20-ата минута дойде и първият точен удар на „Стамфорд Бридж“ – дело на Хаким Зиеш, но той не представляваше трудност за стража на Уулвс.

„Вълците“ стояха прибрани в собствената си половина и чакаха грешка, за да контраатакуват.

Именно това направиха футболистите на Нуно Еспирито Санто към края на първата част. Гостите развиха бързо своята атака, като Даниел Поденс центрира към Дендонкер, а той от своя страна стреля с глава, но топката мина над целта.

Първото по-интересно нещо след почивката дойде след час игра, когато Оливие Жиру опита да изненада Руи Патрисио от малък ъгъл, но без успех.

Малко след това Бен Чилуел бе изведен на чиста стрелкова позиция, но ударът му мина над вратата.

В 70-ата минута Едуард Менди сгреши при изчистването на топката, което позволи на Педро Нето да излезе очи в очи със стража на „сините“. Португалецът се опита технично да го прехвърли, но за щастие на домакините кълбото кацна върху напречната греда.

В 82-ата Ковачич получи на дъгата на пеналтерията и от движение отправи опасен изстрел, който обаче профуча на сантиметри от страничната греда на Уулвс.

Малко след това стражът на „вълците“ трябваше да проявява рефлекс след удар на Хъдсън-Одой. В последните секунди на двубоя Хаверц се извиси над всички след корнер, но Уилиан Жозе застана на пътя на топката и предотврати сигурно попадение, с което спаси точката за своя отбор.

Челси - Уулвърхямптън 0:0

Челси: Менди, Аспиликуета, Рюдигер, Силва, Чилуел (Пулишич – 77‘), Ковачич, Жоржиньо, Зиеш (Маунт – 83‘), Хаверц, Хъдсън-Одой, Жиру (Ейбрахам – 77‘)

Уулвърхямптън: Патрисио, Боли, Коуди, Килман, Семедо, Дендонкер, Невеш, Аит-Нури (Хувър – 46‘), Траоре (Моутиньо – 90‘), Нето, Поденс (Жозе – 72‘)