Задната ножица срещу Атлетико Мадрид във вторник съвсем не е първото бижу на нападателя на Челси Оливие Жиру. 

"Ако Оливие покаже на своите внуци головете си, ще си помислят, че е бил по-добър от Пеле" - това заключение прави още преди няколко години френският журналист Мат Спиро. 

На 1 януари 2017 г. нападателят носеше фланелката на Арсенал и прати топката във вратата на Кристъл Палас със зрелищен "скорпион". Тогавашният мениджър на Арсенал Арсен Венгер категорично заяви, че това е най-красивото попадение, на което феновете на стадион "Емирeйтс" са ставали свидетели. 

Специалистите от Световната футболна централа ФИФА подкрепиха думите му, като му връчиха наградата "Ференц Пушкаш" за гол №1.

Помни се и феноменалният му снаряд срещу Швеция през същата година. На сметката си Оливие има общо 221 попадения и още няколко бижута с екипите на Челси и националния отбор. 

"Знаем колко е важно да вкараш на чужд терен в евротурнирите. Много сме доволни. Срещу нас имахме силен съперник, но успехът е заслужен", каза нападателят, който вече има 6 попадения в ШЛ този сезон. Последният играч на Челси, който можеше да се похвали с толкова, бе Дидие Дрогба през шампионския сезон 2011-12.