Полузащитникът на Челси Мейсън Маунт остана много доволен от класирането на отбора за полуфиналите в Шампионската лига за първи път от 7 години. 

Сините загубиха от Порто с 0:1 снощи след страхотен гол Мехди Тареми, но победата с 2:0 от първия мач бе достатъчно, за да стигнат сред последните 4 в турнира. 

„Чувството е страхотно. Целта бе единствено да продължим напред. Не играхме много добре, тъй като просто мислехме за полуфиналите. Нямахме много положения, тъй като от основно значение бе играта ни в защита. Тези, които действахме в атака - аз, Кай и Кристиан, работихме много, както и останалите. Доволни сме, защото като цяло сме в  добро състояние. Няма значение с кой ще играем в следващия кръг, тъй като сме готови за всеки“ заяви Маунт, който отчете и влиянието на новия бос Томас Тухел. 

„Неговото влияние е огромно. Не е лесно да дойдеш в нов клуб по средата на сезона, но още от началото ние разбрахме неговите идеи и ги вложихме в играта си. Действаме солидно като отбор и дано това да продължи, защото ни очакват нови важни мачове“ добави той. 

В събота Челси играе полуфинал за ФА Къп срещу Манчестър Сити, а освен това Сините водят здрава битка за Топ 4 във Висшата лига, като в момента изостават на 2 точки от третия Лестър и на една от четвъртия Уест Хям.