Челси допусна нова грешна стъпка, завършвайки 0:0 срещу Фулъм в среща от 22-ия кръг на Висшата лига. Хората на Греъм Потър имаха териториално превъзходство на „Стамфорд Бридж“, но така и не успяха да го материализират.

Пръсналият купища милиони на трансферния пазар тим на „сините“ отново прояви завидна яловост в нападение и пак не съумя да преодолее съпротивата на „котиджърс“, които ги сразиха с 2:1 на 12 януари.

След поредната издънка Челси е на незавидното 9-то място в класирането с 30 точки. Фулъм е на 6-ата позиция с актив от 32 пункта.

Привлеченият само преди броени дни Енцо Фернандес направи официалния си дебют като титуляр за селекцията на Потър. Световният шампион с Аржентина се представи на сравнително високо ниво и дори имаше шанс да донесе победата за своите. За първи път в стартовите 11 започна и Михайло Мудрик, който е другата скъпа покупна на тима от „Стамфорд Бридж“ през зимния трансферен прозорец.

Въпреки наличието на новите си мултимилионни звезди Челси не успя да пречупи съпротивата на Фулъм. „Котиджърс“ не изпаднаха в глуха защита, а използваха всяка възможност да атакуват вратата на Кепа и на няколко пъти на свой ред профукаха отлични шансове за гол.

Така, въпреки че през последните два трансферни прозореца новият собственик на Челси Тод Боели пръсна над 600 милиона за селекция, лондонският гранд продължава да се мъчи. Личи си, че „сините“ не са се сдобили с типичен голмайстор, който да оползотворява усилията в атака, а не тимът да „блести“ със своята яловост, както е в момента.

Логично Челси започна по-активно срещата. Хората на Греъм Потър обаче не успяваха да достигнат до чисти голови положения пред вратата на Лено. Постепенно и гостите се поокипитиха.

Кай Хаверц в 20-ата минута се озова сам срещу стража на Фулъм след пас на Тиаго Силва, но германският голкийпър спаси. Оказа се, че щурмовакът на „сините“ е бил и в положение на засада.

Едва в 25-ата минута се стигна до първото по-добро положение от началото на мача. Андреас Перейра от Фулъм получи на дъгата на пеналта, завъртя се, след което шутира, но Кепа показа страхотен рефлекс. Хаверц изведе перфектно Маунт в 32-ата, но той прати топката в облаците.

В 45-ата минута Хаверц пак се озова в изгодно положение. Германецът стреля, но топката тресна дясната странична греда и Фулъм извади страхотен късмет при тази ситуация.

След антракта бившият футболист на Челси Уилиан напредна страхотно и би, но Кепа се справи. Последва нов опит за шут на бразилеца, ала Кукуреа успя да го блокира.

В 70-ата минута при нова контраатака отново Уилиан бе замесен, а топката стигна до Боби Рийд, който стреля, но Кепа улови без проблеми. След това и Митрович би от центъра, но испанският страж не допусна да бъде изненадан.

В 72-ата минута Енцо Фернандес стигна до отбита топка. Аржентинецът шутира от далечна дистанция, а кълбото профуча на сантиметри покрай дясната странична греда на гостите.

Натискът на Челси продължи. Галахър се размина на косъм с гола след изстрел в 78-ата минута. Само около 60 секунди по-късно той изведе Фофана сам срещу Лено, но Тим Рийм изчисти топката току пред голлинията.

До края Челси продължи да напада, но така и не успя да стигне до победата на фона на изключително безплодната си игра в атака.

Челси-Фулъм 0:0

Челси: Арисабалага, Кукурея, Бадиашил, Тиаго Силва, Джеймс, Фернандес, Галахър, Зиеш, Маунт, Мудрик, Хаверц

Фулъм: Лено, Робинсон, Рийм, Диоп, Тете, Палиня, Рийд, Уилиан, Перейра, Рийд, Митрович