Тотнъм - Арсенал, двубой от 35-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Тотнъм", начало 18:30 часа българско време.

Вероятен състав на Тотнъм: Лорис, Орие, Санчес, Дайър, Дейвис, Сисоко, Ло Селсо, Моура, Ламела, Сон, Кейн

Вероятен състав на Арсенал: Мартинес, Бейерин, Мустафи, Луис, Колашинац, Тиърни, Джака, Себайос, Сака, Обамеянг, Лаказет

Прогноза на Gol.bg:

Освен честта от победата в това лондонско дерби, трите точки са важни за позицията на двата отбора в подреждането. Те са разделяни от само точка, която е в полза на Арсенал, но на места извън тези, даващи право на европейско участие.

"Артилеристите" започна подновяването на сезона разочароващо със загуби от Манчесър Сити и Брайтън, но последваха три победи за първенство. Във вторник "топчиите" изтърваха златен шанс да запазят надежди за попадане в Топ 5 и евентуално участие в Шампионска Лига. 

На стадион "Емиратс" пристигна Лестър, който още до почивката трябваше да изостава с три гола, но авансът на лондончани бе само от попадение. Може би грешни смени и червен картон на Еди Нкетиа костваха успеха за Арсенал при крайното 1:1.

Така Арсенал остана точно под местата даващи право на игра в Лига Европа и ако "артилеристите" искат да не са зрители, а участници в турнира, трябва да търсят максимума във всяка от оставащите четири срещи. 

Страшно много грижи около състава си има младия испански специалист Микел Артета - контузени са петима: Бернд Лено, Габриел Мартинели, Джон Джулс. Пабло Мари и Калъм Чеймбърс, а Нкетиа е наказан за червен картон, а под съмнение са Матео Гендузи и Месут Йозил.

Тотнъм имаха много трудни домакинства в последните си мачове в лигата. Ливърпул, Уулвърхемптън, Манчестър Сити и Юнайтед, Евертън, сега и Арсенал. Това са 6 от последните 8 отбора, които имат визита на "шпорите".

Тотнъм спечели само точка от гостуването в четвъртък в Борнемут, като двата отбора завършиха при скучно равенство без гол. Домакините не успяха да отправят нито един точен удар във вратата, подчертавайки проблемите им в атакуващата зона. 

Защитата на "шпорите" е отговорна за добрите резултати на отбора напоследък, тъй като възпитаниците на мениджъра Жозе Моуриньо запазиха три сухи мрежи в последните четири срещи. Специалния няма да може да разчита на Танганга, Фойт, Дайър и Деле Али.

Последните две дербита на Северен Лондон завършиха без победител при равенства. "Шпорите" са непобедени в три поредни срещи, печелейки само първата от тях. Хари Кейн вкара в четири от предишните пет срещи между двата отбора. Имаше дузпа, отсъдена във всеки от последните три мача в лигата, а само в две от последните пет срещи имаше над 2,5 гола.

Прогноза: Тотнъм - Арсенал 2:2