Арсенал ще продаде Александър Лаказет на Атлетико Мадрид, щом Пиер-Емерик Обамеянг поднови договора си, твърди „Дейли Стар”. 

Французинът остава в сянката на Оба и въпреки добрите си включвания от пейката, често започва мачовете на пейката след идването на Микел Артета, което естествено не му харесва. 

За лондончани оставането на Обамеянг е приоритет, като тимът води преговори с нападателя от Габон и според информациите очакванията са той да препопише с клуба за 3 години срещу 250 000 паунда на седмица. 

Когато това се случи, Артилеристите ще могат да се разделят с Лаказет, за когото ще получат около 30 милиона паунда от Атлетико и така ще дадат възможност за развитие на Еди Нкетиа, а имат и Габриел Мартинели, който обаче се възстановява от тежка контузия. 

Френският нападател пристигна в Арсенал през 2017-а от Лион, след като преди това бе силно спряган за преминаване при Дюшекчиите, което в крайна сметка не се осъществи. 

Артета ще трябва да се раздели с някои от сегашните играчи в стремежа да промени отбора, за когото другата голяма цел е бразилеца Уилиан от Челси, който може да дойде като свободен агент.