Арсенал започна с победа в група В на Лига Европа, след като обърна Рапид във Виена с 2:1. Бързи голове помогнаха на лондончани да стигнат до триумфа, въпреки че бяха далеч от най-доброто си представяне. 

Преди това грешка на Бернд Лено бе наказана от домакините, които поведоха, но не успяха да запазят преднината си и допуснаха поражение. 

Голямата новина в състава на Арсенал бе това, че новото попълнение Томас Партей бе титуляр и щеше да направи дебюта си за отбора. Александър Лаказет водеше атаката, подкрепен още от Пепе и Нкетиа. 

Лондончани не бяха особено активни в нападение, което направи сблъсъка равностоен и Рапид се възползва в 51-ата минута, макар и с помощта на вратаря на Арсенал. 

Лено не успя да изчисти топката, опитът му бе блокиран от Ерджан Кара, което доведе до лесен гол за Таксархис Фунтас, който се разписа на празна врата. 

Микел Артета очаквано пусна Пиер-Емерик Обамеянг, а в 70-ата минута Давид Луис се възползва от свободен удар на Никола Пепе, за да изравни в своя 50-и мач за Артилеристите. 

Само 4 минути по-късно обратът стана факт, след като друг играч появил се пейката – Ектор Бейерин, намери Обамеянг на чиста позиция и голмайсторът осигури победата с удар отблизо. 
 
Рапид Виена – Арсенал    1:2

1:0 Фунтас 51
1:1 Давид Луис 70
1:2 Обамеянг 74
 
Рапид Виена
: Щребингер, Стойкович, Хофман, Барац, Арасе (79 Шик), Любичич, Граховац, Улман, Кара (76 Китагава), Рицмайер (88 Кнасмюлер), Фунтас 
Арсенал: Лено, Давид Луис, Габриел, Колашинац, Седрик (61 Бейерин), Елнени, Партей, Сака (84 Тиърни), Пепе (94 Нелсън), Лаказет (84 Уилок), Нкетиа (61 Обамеянг)