Лестър излъга Арсенал и си тригна с победа от „Емиратс Стейдиъм“, след като удари лондончани с 1:0 в мач без много положения. 

Лисиците действаха солидно в защита, което затрудни Артилеристите, които не създадоха достатъчно добри голови ситуации. 

Техният съперник чакаше своя момент и той дойде десетина минути преди кра, когато Джейми Варди отбеляза, след като влезе от пейката през второто полувреме. 

Така Лестър спря серията си от 2 поредни загуби и отбелязан гол, като има 12 точки, докато Арсенал остана с 9 и пропусна шанса да се изкачи близо до върха.  

За домакините за първи път като титуляр в първенството бе Томас Партей. Никола Пепе и Давид Луис се завърнаха сред титулярите при липсата на Уилиан и Роб Холдинг. За Лестър пък стартираха Джеймс Мадисън и Кристиан Фукс, а формацията на Брендън Роджърс бе с трима в центъра на отбраната. Джейми Варди бе резерва. 

Лисиците създадоха опасност още във 2-ата минута, когато Лено изпревари Джъстин, но изчисти топката в Мадисън, който опита да намери целта отдалеч, но пропусна. 

Последва гол за домакините след корнер и отклоняване от Лаказет, но Обамеянг бе в засада и влияеше на играта, макар и да не докосна топката. Лондончани взеха инициативата и започнаха да притискат съперника. Защитата на Лестър обаче, бе солидна. 

Тиърни бе много активен отляво и достави добра топка за Оба, но той стреля неточно с глава. След това гостите едва не си вкараха автогол, а Лаказет не успя да отправи опасен удар с глава. В 29-ата минута французинът се размина с топката от чиста позиция и пропусна. 

До почивката Сака стреля неточно от малък ъгъл и паузата сякаш логично дойде при 0:0, след като добрите ситуации почти липсваха. 

След нея Габриел сбърка и Лестър получи шанс двама на един, но не успя да изиграе ситуацията. Последва контузия за Давид Луис, който бе заменен от Мустафи. 

В 54-ата минута Мадисън пак опита късмета си отдалеч, но не успя да стреля добре и Лено спаси. Брендън Роджърс пусна Джейми Варди за последния половин час, което трябваше да донесе острота на гостите. 

На домакините пък определено липсваше креативност и те продължаваха да изпитват трудности в атака, преди в 68-ата минута Обамеянг да намери добре включилия се Бейерин, но неговият изстрел бе право в тялото на Шмайхел, който спаси. 

В 80-ата минута обаче, Лестър удари. Тилеманс изведе отлично зад гърба на защитата резервата Ченгис Юндер, а той сложи топката на главата на Джейми Варди, който нямаше как да пропусне и даде преднина на Лисиците. Това беше първият точен удар за гостите. 

До края лондончани действаха твърде хаотично и не стигнаха до сериозни опасности пред вратата на Шмайхел губейки мач, който със сигурност се надяваха да спечелят. 

Арсенал – Лестър    0:1

0:1 Варди 80
 
Арсенал: Лено, Бейерин, Давид Луис (49 Мустафи), Габриел, Тиърни, Джака, Себайос, Партей, Сака (65 Пепе), Лаказет, Обамеянг 
Лестър: Шмайхел, Кастан, Фофана, Еванс, Фукс, Джъстин, Менди, Тилеманс, Прат (60 Варди), Мадисън (85 Олбрайтън), Барнс (75 Юндер)