Мениджърът на Арсенал Микел Артета очаквано бе бесен на Никола Пепе, след като французинът бе изгонен в началото на второто полувреме срещу Лийдс. 

Крилото започна като титуляр едва за втори път в първенството, но не успя да използва шанса си и след като бе провокиран от Езджан Алиоски, получи червен картон. Това все пак не се оказа фатално и с доста късмет и 3 греди за Лийдс, Артилеристите стигнаха до точката след 0:0. 

„Като се има предвид колко рано в мача Пепе бе изгонен, трябва да приемем равенството като добър резултат. Не обичам равните мачове, но при тези обстоятелства това все пак е точка. Подобно поведение обаче е неприемливо“ заяви Артета, чийто тим отново имаше големи проблеми в атака, въпреки че Пиер-Емерик Обамеянг бе поставен този път на върха на атаката. 

„Притеснително е, че не можем да отбележим. Имаме нужда от много голове, за да печелим мачове и за да бъдем отбора, който искаме. Без да вкарваме, това няма как да се случи. Няма значение как се справяме в защита. Важно е да взимаме по-добри решения в нападение и да сме по-остри и категорични в решаващите моменти. Понякога във футбола има такива серии, така че трябва да преодолеем лошия период“ добави испанецът, чийто тим за последно се разписа от игра в първенството на 4 октомври срещу Шефилд Юнайтед.