Арсенал продължава да се излага този сезон във Висшата лига, след като падна с 1:2 от Уулвърхямптън и записа поредната си загуба.

Головете за "вълците" забиха Педро Нето (28) и Даниел Поденсе (42), точен за "артилеристите" бе Габриел (30).

Така Арсенал продължава да няма победа от 1 ноември, когато лондончани удариха с 1:0 Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд".

Играчите на Артета са на незавидното 14 място с едва 13 точки. Уулвс е на шеста позиция със 17 пункта.


Изненадващо гостите започнаха по-добре срещата и още в началото притиснаха "артилеристите". Играчите на Артета бяха твърде плахи в тези първоначални минути и трудно достигаха до сериозни голови положения пред вратата на Уулвс.

Така се стигна до 28-ата минута, когато "вълците" заслужено вкараха. Тогава Адама Траоре проби отдясно и центрира перфектно към Дендонкер, който уцели гредата, но топката се върна в Нето и той опъна мрежата за 0:1.

Домакините се втурнаха в атаки и бързо успяха да изравнят чрез Габриел, който се извиси и с глава вкара за 1:1.

Три минути преди края на полувремето обаче Уулвс отново дръпна в резултата. "Вълците" сътвориха страховита контра, при която Лено не се намеси добре и Даниел Поденсе заби попадение за 1:2.

През втората част не паднаха голове и така Арсенал записа поредната си издънка този сезон и се свлече в долната половина на класирането.

Арсенал - Уулвърхамптън 1:2

Голмайстори: 

0:1 - Нето 28
1:1 - Габриел 30
1:2 - Поденсе 42

Арсенал: Лено, Белерин, Луис, Габриел, Тиърни, Себайос, Джака, Уилок, Вилиан, Обамеянг, Сака.

Уулвс: Уулвс: Патрисио, Марсал, Боли, Коуди, Нето, Моутиньо, Дендонкер, Семедо, Поденсе, Раул, Адама.