Пред завърналите се на „Емиратс” 2000 свои фенове, Арсенал се вдъхнови и постигна 5-ата си победа от 5 мача в група В на Лига Европа, като срази Рапид Виена с 4:1. 

Независимо от промените, които Микел Артета направи, той със сигурност е останал доволен от представянето на своя тим, който вкара три гола още до почивката, а след това добави още един, за да си гарантира първото място в групата. 

За Артилеристите Пабло Мари направи дебют за кампанията, след като се възстанови от контузия получена още през лятото. Доста от титулярите очаквано липсваха. 

В действията на лондончани имаше настроение още от началото и още в 4-ата минута Еди Нкетиа бе близо до гол, но не стигна до топката. В 10-ата обаче Лаказет получи на около 25 метра от вратата и реализира с удар, при който и врататяр можеше да се справи по-добре. Важното в случая обаче бе реакцията на феновете. 

След пропуск на Мустафи, който стреля неточно, в 18-ата минута Пабло Мари ознаменува дебюта си за кампанията с хубав гол с глава след центриране на Рийс Нелсън. 

Арсенал продължи да доминира и Мейтланд-Найлс стреля неточно, след като преодоля трима съперници. В 44-ата минута се стигна и до третия гол, когато Лаказет изведе Пепе, той върна към Нелсън, който намери Нкетиа, чийто удар бе спасен, но при добавката Щребингер бе безпомощен.  

Малко след паузата обаче, интригата се върна, защото гостите вкараха. Рунарсон направи спасяване, а Колашинац блокира два изстрела преди все пак Китагава да вкара и да смълчи привържениците на Артилеристите. 

Това донесе известно колебание у домакините, но те бързо си върнаха контрола и след опасен удар на Лаказет в 66-ата минута резервата Смит-Роу направи 4:1, завършил хубава комбинация с Пепе и Нкетиа. 

Голът успокои домакините, които до края пропуснаха още няколко положения, но така или иначе зарадваха феновете си с хубав успех и им дадоха надежда, че в нападение нещата не са толкова трагични.   

Арсенал - Рапид Виена    4:1

1:0 Лаказет 10
2:0 Вияр 18
3:0 Нкетиа 44
3:1 Китагава 47 
4:1 Смит-Роу 66

Арсенал: Рунарсон, Соареш, Мустафи (70 Чеймбърс), Мари, Колашинац, Мейтланд-Найлс, Елнени (60 Себайос), Нелсън (60 Уилиан), Пепе, Лаказет (60 Смит-Роу), Нкетиа (81 Балогун)
Рапид Виена: Щребингер, Зонлайтнер, Хофман (46 Барац), Граймъл, Арасе, Демир, Шустер, Рицмайер, Улман (46 Шик), Китагава, Алар (77 Зюлсбахер)