Фулъм намали още шансовете си за спасение, след като изпусна да бие Арсенал в лондонското дерби на „Емиратс Стейдиъм” и двубоят завърши 1:1. 

Гол от дузпа приближи Котиджърс до скъпоценните 3 точки, след като преди това имаха сериозен късмет да не изостанат в резултат. В края обаче, Арсенал се докопа до равенството. 

Артилеристите имаха своите възможности, но може би и умората си каза думата, като тимът има 46 точки и е на 9-о място. Фулъм пък макар и 18-и повиши актива си до 27 точки, но на 6 от Бърнли и Брайтън.  

Микел Артета направи някои промени в състава си, като Бернд Лено, Никола Пепе, Томас Партей и Уилиан останаха на пейката. Габриел Мартинели партнираше на Александър Лаказет в нападение. За гостите Александър Митрович не стартира, като идеята на Скот Пракър вероятно бе да се търси по-бърз футбол и той направи общо 5 промени от загубата срещу Уулвърхемптън. 

Още във 2-ата минута домакините получиха отлична възможност да отбележат, след като Мартинели получи от Лаказет и остана сам пред Алфонс Ареола. Той прехвърли вратаря, но прати топката встрани и пропусна. 

Артилеристите продължиха да бъдат активни и Мартинели получи нов шанс, като този път стреля силно, но Ареола спаси. Фулъм действаше солидно без да атакува кой знае колко. В 19-ата минута Лемина влезе здраво на Лаказет, но играта продължи. 

Все пак в 21-ата минута Маджа получи възможност и стреля, получи се рикошет и топката премина на сантиметри от вратата. Смит-Роу опита да стреля опасно, но прати топката над целта. 

Последваха минути без сериозни опасности преди в 40-ата Дани Себайос да вкара с глава след центриране на Бейерин. Последва обаче намеса на ВАР и поредния път, в  който попадение е отменено заради минимална засада. 

Второто полувреме започна с удар на Лаказет, но покрай вратата. Малко след това Букайо Сака стреля в гредата, след което Фулъм получи дузпа заради минимален контакт между Габриел и Лукман. 

ВАР прегледа ситуацията за засада, но такава нямаше и Маджа бе категоричен от бялата точка, за да даде преднина на Фулъм. 

Арсенал опита да отговори и Лаказет стреля в стената от пряк свободен удар. Малко по-късно обаче се контузи и напусна. Бейерин пък прати топката покрай вратата след подаване на Мартинели, а удар на резервата Пепе бе избит от голлинията от Тосин Адарабиойо. 

Еди Нкетиа не успя да се справи, след като получи в наказателното поле, а малко преди края Сака стреля опасно, но покрай целта. Мартинели успя да се измъкне в наказателното поле, но Ареола спаси с крак удара в близкия ъгъл. 

В добавеното време Арсенал натисна, но центриранията и изпълнените корнери не донесоха очаквания резултат. Драмата обаче стана пълна в 97-ата минута, когато Нкетиа все пак успя да вкара отблизо за 1:1. Имаше сериозни съмнения за засада, но ВАР потвърди гола.  

Арсенал – Фулъм    1:1

0:1 Маджа 59 дузпа
1:1 Нкетиа 97

Арсенал: Райън, Бейерин (68 Пепе), Холдинг, Габриел, Сака, Джака, Себайос, Елнени (68 Партей), Смит-Роу, Лаказет (70 Нкетиа), Мартинели
Фулъм: Ареола, Айна, Андерсън, Тосин, Робинсън, Лемина, Ангиса, Декордова-Рийд, Кавалейро (84 Брайън), Лукман (69 Рийд), Маджа (76 Лофтъс-Чийк)