Арсенал прати Уест Бромич в Чемпиъншип, след като го победи с 3:1 на своя „Емиратс Стейдиъм“. 

Лондончани се оказаха по-ефективни, а гостите заслужаваха да вземат нещо от мача, след като в дълги периоди играха много добре. 

Те обаче загубиха и станаха вторият изпадащ, тъй като 3 кръга преди края са на 10 точки от спасението. По този начин бе нарушена и традицията Сам Алърдайс никога да не е изпадал от Висшата лига в кариерата си. 

За домакините звездите в нападение Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет започнаха на пейката, а атаката бе водена от Габриел Мартинели. Промените от мача с Виляреал бяха общо 6. Гостите не можеха да използват Ейнсли Мейтланд-Найлс срещу отбора, който държи правата му. Дара О’Шей също не започна, а Мат Филипс и Калъм Робинсън стартираха.  
 
Началото бе по-добро за Дроздовете, които обаче не стигнаха до добри положения, но действаха отдадено. Пепе отправи първия изстрел мача, но опитът му от въздуха не бе точен. Перейра не бе точен за Уест Бромич, а в 15-ата минута късметът покри лондончани, след  като Робинсън стреля в гредата, прехвърляйки Лено.  
 
Перейра отново не намери целта след нов изстрел, като този път прати топката встрани. Първите 20 минути бяха за хората на Сам Алърдайс, които заслужаваха и да поведат, но не успяха. Елнени стреля точно за Артилеристите, но не затрудни Лено.  

Арсенал успя да поизравни играта и в 29-ата минута поведе. Уилиан подаде отлично на Сака, който върна от аутлинията и Емил Смит-Роу засече отлично от въздуха, за да даде аванс на лондончани.   
 
Няколко минути по-късно домакините вкараха отново. Пепе получи близо до страничната линия, влезе към центъра и със страхотен удар в далечния ъгъл не остави шансове на Сам Джонстън, вкарвайки великолепен гол.  
 
Аджей накара Бернд Лено да отбива удара му над гредата, преди Габриел и Чеймбърс да не успеят да намерят вратата за домакините. Така или иначе обаче, на почивката Арсенал имаше комфортен аванс. 

Второто полувреме започна с удар на Пепе, който Джонстън спаси. След това вратарят на гостите се справи и с опит на Смит-Роу. Гостите успяха да оцелеят и заиграха по-добре и Лено трябваше да избива удар на Перейра, а в 67-ата минута интригата се върна. 

Уест Бром организира отлична контраатака, при която Перейра се измъкна от Себайос, стигна до границата на наказателното поле, нагласи топката на левия си крак и я прати в далечния ъгъл с отличен изстрел. 

В 74-ата минута Албиън бе много близо и до изравняването, след като от чиста позиция Фърлонг стреля неточно с глава, след като определено трябваше да се справи по-добре. 

След това гостите не успяха да стигнат до опасни положения и в 90-ата минута Уилиан подпечата съдбата им. Бразилецът вкара след отлично изпълнен пряк свободен удар и с 52 точки Арсенал се върна на 9-ото място в класирането. 
 
Арсенал – Уест Бромич    3:1
 
1:0 Смит-Роу 29 
2:0 Пепе 35 
2:1 Перейра 67
3:1 Уилиан 90
 
Арсенал: Лено, Чеймбърс, Холдинг, Габриел, Сака, Елнени, Себайос (76 Партей), Смит-Роу (63 Тиърни), Пепе, Уилиан, Мартинели (61 Лаказет)
Уест Бромич: Джонстън, Фърлонг, Бартли, Аджей, Таунзънд, Йокушлу, Галахър, Филипс, Перейра, Робинсън (68 Диангана), Диане (56 Робсън-Кану)