Арсенал победи с 2:0 Нюкасъл в първия мач от 13-ия кръг на Висшата лига. Букайо Сака и Габриел Мартинели донесоха успеха, вгорчавайки дебюта на новия мениджър на съперника Еди Хауи. В 16-ата минута Сака пропусна отблизо да накаже Дубравка, след като не успя да засече точно дълго центриране на Тавареш.

После пък вратарят на гостите се намеси решаващо след хубаво изпълнение на Йодегор от пряк свободен удар. В 30-ата минута Рамсдейл спаси опасен изстрел в горния ъгъл на Шелви.

В края на полувремето домакините като по чудо не откриха резултата. Сака центрира към Йодегор, който стреля с глава, но Дубравка спаси по виртуозен начин. Топката отиде към непокрития Обамеянг, но той от няколко метра нацели страничния стълб.

Веднага след това Смит Роу виждаше как удара му влиза във вратата. В последния момент обаче защитник отклони топката. В 56-ата минута логичното се случи.

Тавареш изведе Сака в наказателното поле и английският национал се разписа с шут по диагонала. Арсенал реши спора десет минути по-късно. Томиясу намери в пеналта резервата Мартинели, който с едно докосване от въздуха не остави шанс на вратаря – 2:0.

Малко по-късно Обамеянг не успя да преодолее Дубравка, след като излезе сам срещу него. С победата Арсенал се изравни по точки с четвъртия Уест Хем, който е с мач по-малко и по-добра голова разлика.

Нюкасъл пък остана на последно място във временното класиране, като все още няма победа в първенството от началото на сезона.