Отборът от Чемпиъншип Уигън уволни мениджъра Коло Туре, по-малко от два месеца от неговия контракт за три години и половина, след като той не успя да спечели нито един от деветте си мача начело на клуба, съобщава агенция "Ройтерс".

Бившият защитник на Арсенал и Манчестър Сити беше назначен на поста в края на ноември, но Уигън взе само две точки от седемте си мача в лигата и отпадна от ФА Къп от Лутън Таун след преиграване.

Загубата с 0:2 от Лутън в Чемпиъншип миналия уикенд остави Уигън на дъното на класирането, на четири точки от безопасната зона.

"За съжаление, резултатите на терена не бяха такива, каквито бихме искали и колкото и трудно да беше това решение, бордът сметна за необходимо да ни даде възможно най-добрия шанс да останем в Чемпиъншип през следващия сезон", каза изпълнителният директор на отбора Малачи Браниган каза в изявление.

СНИМКА: Wigan Athletic, Facebook

 

41-годишният Туре има 353 мача във Висшата лига за отборите на Арсенал, Манчестър Сити и Ливърпул между 2002 и 2016 година, както и 120 двубоя за националния отбор на Кот Д'Ивоар. Това беше за него първи период като мениджър, след като преди това беше част от треньорския състав в Лестър Сити и Селтик под ръководството на Брендън Роджърс.