Ганаецът Томас Партей все още има болки в ребрата и не се знае дали ще играе за Арсенал срещу Евертън в събота, заяви мениджърът на лондончани Микел Артета. Халфът беше заменен на почивката на двубоя на "артилеристите" срещу Манчестър Сити в турнира за купата на Футболната асоциация през миналата седмица, загубен с 0:1.

"Все още е под въпрос, но да видим какво ще се случи днес. Може и да тренира, не знам. Предстои да вземем решение. Не е отпаднал окончателно от състава ни, надяваме се да е добре", заяви Артета пред медиите, цитиран от Ройтерс.

Специалистът коментира трансфера на Жоржиньо от Челси в Арсенал след контузията на Мохамед Елнени. 

"Знаехме, че трябва да бъдем гъвкави на пазара през януари. Мо е доста важен за нас и се нуждаехме от нов футболист на този пост. Той е играч, на когото винаги съм се възхищавал. Трябва да се приспособим към новата ситуация, защото Мо ни пасваше отлично на стила. Сега доста неща претърпяха промени", каза още испанският мениджър на столичани.

Арсенал не е печелил срещу Евертън в гостуванията си на "Гудисън Парк" от 2017 година. 

"Вече имаме доста повече опит, но ни предстои истински тест", завърши Микел Артета.

Лондончани са начело в класирането във Висшата лига и имат 5 точки преднина пред шампиона Манчестър Сити, който е изиграл един двубой повече.