Астън Вила – Манчестър Юнайтед, мач от 34-ия кръг на Висшата лига, стадион „Вила Парк”, 22:15 часа, съдия Джонатан Мос

Контузени за Астън Вила: Таргът, Хийтън, Уесли
Контузени за Ман Юнайтед: Туанзебе, Джоунс
Под въпрос за Ман Юнайтед: Линдельоф

Прогноза

Манчестър Юнайтед набира скорост и в Бирмингам срещу Астън Вила Червените дяволи трябва задължително да стигнат до трите точки, въпреки усилията на домакините в битката им за оцеляване. 

Хората на Оле Гунар Солскяер играят с настроение и могат да станат първия тим в историята, който печели 4 поредни мача във Висшата лига с поне 3 гола разлика. Отборът е без загуба в първенството от 9 мача, като спечели 6 от тях, а Бруно Фернандеш продължава да се наслаждава на отлично представяне. 

Антони Марсиал обаче се справя много добре и само на един гол от попадение №50 във ВЛ, докато младият Мейсън Грийнууд носи страхотна свежест и демонстрира изключителни качества на реализатор, като вече има 15 гола през сезона. Повече от него на тази възраст в рамките на един сезон имат единствено легендите Джордж Бест, Брайън Кид и Уейн Руни – по 17. 

При домакините положението не е никак розово, независимо от силната игра на терена на Ливърпул. Бирмингамци спечелиха едва 2 точки от последните си 9 срещи, като в тези мачове вкараха само веднъж. 

Вила няма победа над Юнайтед у дома вече в 20 поредни срещи, като в 7 от тях стигна до точка. Със само 3 успеха в 49 двубоя срещу гиганта от Манчестър в ерата на Висшата лига, предпоставките и за този мач не са никак оптимистични. 

Предвид формата на отборите, това трябва да е категоричен триумф за гостите, които с него ще се доближат само на точка от Лестър. Трудно е да повярваме, че Вила ще успее да измъкне нещо, въпреки чудесата, които е възможно да се случат в английския футбол. 

Домакините би трябвало да разчитат на солидна защита и много късмет, за да останат в мача. Гостите обаче вкарват за удоволствие и очакваме да направят нова крачка към зона Шампионска лига, при това без особени затруднения. 

Резултат: Астън Вила – Манчестър Юнайтед    0:3