Манчестър Юнайтед продължава похода си към Шампионската лига и след 3:0 на терена на Астън Вила, вече е само на точка от Лестър в класирането. 

Червените дяволи не впечатлиха през първото полувреме и се нуждаеха от меко казано спорна дузпа, за да поведат, след което вече нямаха проблеми и показаха класата си. 

Бруно Фернандеш и Мейсън Грийнууд отново бяха в центъра на вниманието, като се разписаха, а и Пол Погба най-после откри сметката си за сезона. Това бе 21-о поредно гостуване на „Вила Парк”, което Юнайтед не губи, а освен това тимът стана първият, който печели 4 поредни мача във Висшата лига с поне 3 гола разлика. 

Оле Гунар Солскяер логично отново не направи нито една промяна в своя стартов състав, зарагайки на отбора постигащ отлични резултати напоследък. За Вила имаше една промяна, като Самата замени Кийнън Дейвис. 

Началото беше спокойно, като домакините опитваха да пресират и не стояха никак лошо. Юнайтед пък действаше отпуснато и без особени усилия, сякаш знаейки, че ще спечели каквото и да стане. 

Бирмингамци действаха агресивно, а след 10-ата минута започнаха и да атакуват повече, като в 18-ата Грийлиш стреля неточно от въздуха след пас на Конса. В 25-ата Погба загуби притежанието, Трезеге напредна и стреля по земя, но нямаше късмет, след като топката се удари в гредата. 

Така се стигна обаче до следващата ситуация, при която реферът подари дузпа на Юнайтед. Фернандеш стигна пръв до една топка на границата на наказателното поле, след което се получи сблъсък с Езри Конса и той падна на земята. Реферът посочи бялата точка, макар че повторенията показаха, че защитникът не прави почти нищо в ситуацията. 

ВАР потвърди решението, а Фернандеш вкара 7-ия си гол за Юнайтед, превръщайки в гол 13-ата дузпа, отсъдена за тима през кампанията. Вече с предимство в следващите минути гостите вече бяха по-спокойни и имаха контрола. Мейсън Грийнууд накара Пепе Рейна да спасява удара му в 37-ата минута, а в 45-ата Фернандеш пропусна с глава. 

Дълбоко в добавеното време на първата част обаче, Марсиал запази притежание, подаде на Грийнууд, който остана свободен и с отличен удар направи 2:0 с изстрел в левия ъгъл на вратата. Това бе неговият 16-и гол във всички турнири през кампанията. 

След почивката доминацията на гостите бе тотална. В 49-ата минута Уан-Бисака пропусна от чиста позиция да вкара, след като от вратарското поле стреля встрани с глава. Вила отговори с удар на Макгин, който обаче не затрудни Де Хеа. 

Последва отменен гол за гостите, тъй като Погба пречеше на вратаря при удара на Рашфорд. В 58-ата минута обаче, френският халф бе намерен от корнер пред наказателното поле от Фернандеш и с прецизен удар откри сметката си за сезона. 

Само 3 минути след това Антони Марсиал стреля в гредата и така не успя да вкара 50-ия си гол във Висшата лига. В следващите минути темпото спадна и бе ясно, че мачът се доиграва. В края Рашфорд пропусна да вкара четвърти гол, изведен от Погба, но така или иначе победата бе категорична. 

Хората на Оле Гунар Солскяер вече имат 58 точки и притискат все повече Лестър и Челси. Астън Вила е на предпоследното – 19-о място, само с 27 точки и с едва 2 точки от последните 10 мача. 

Астън Вила – Манчестър Юнайтед    0:3

0:1 Фернандеш 27 дузпа
0:2 Грийнууд 45+5
0:3 Погба 58

Астън Вила: Рейна, Конса, Хаус, Мингс, Тейлър, Луис (84 Василев), Макгин (59 Накамба), Ел Гази (59 Хърихън), Грийлиш, Трезеге, Самата (59 Дейвис)
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака (66 Уилямс), Линдельоф, Магуайър, Шоу, Матич (66 Мактомини), Погба, Фернандеш (71 Фред), Грийнууд (79 Джеймс), Рашфорд, Марсиал (79 Игало)