Пред погледа на легендарния си мениджър сър Алекс Фъргюсън, Манчестър Юнайтед не успя да излезе трети във Висшата лига, след като направи 2:2 със Саутхемптън и не успя да запише 5-а поредна победа в първенството. 

Червените дяволи изостанаха в началото, направиха обрат и бяха близо до победата, преди дълбоко в добавеното време, Светците да ги шокират с късен гол, когато вече бяха и с човек повече на терена. 

Така Юнайтед не успя да изпревари Челси и Лестър и е с 59 точки, колкото и Лисиците, докато Сините са с 60 и битката за Топ 4 ще продължи да бъде много оспорвана. 

Светците играха силно и равенството определено не е незаслужено. Та са 12-и с 45 точки, но отново показаха, че играят силно напоследък, а освен това напоследък са доста неудобен съперник за Юнайтед, тъй като от последните си 7 гостувания на „Олд Трафорд“ имат само 2 загуби.  


Съвсем очаквано Оле Гунар Солскяер не направи нито една промяна в състава на домакините, залагайки отново на тези, които спечелиха 4 поредни мача в първенството с 3 гола разлика. Светците също изглеждаха в логична формация с Дани Ингс и Че Адамс в нападение. 

Гостите от Саутхемптън започнаха мача със сериозна енергия и преса при изнасянето на топката на съперника, което стресна домакините. 

Въпреки това в 10-ата минута Антони Марсиал отне една топката и излезе сам срещу вратаря, но стреля в тялото на Алекс Маккарти. 

В 12-ата минута обаче, пресата на Светците даде резултат. Дани Ингс отне от Погба пред наказателното поле, след това Нейтън Редмънд нахлу в наказателното поле, намери вдясно Стюърт Армстронг, който спокойно вкара с удар по диагонала. 

Постепенно обаче, Юнайтед се окопити и пренесе играта в половината на съперника, започвайки да разиграва по-добре топката, което му помогна и бързо да направи обрат. 

В 20-ата минута Марсиал получи с гръб към вратата около точката за дузпа, запази топката, след което я отклони вляво към Рашфорд, който изравни с остър диагонален изстрел. 

В 23-ата минута Бруно Фернандеш подаде към набралия скорост Марсиал, който нахлу в наказателното поле и с мощен изстрел прати топката под гредата за 2:1. Това бе неговият 50-и гол във Висшата лига, докато португалецът вече има 7 гола и 7 асистенции от идването си в отбора. 

След това Червените дяволи продължиха да доминират и да имат инициативата, вече успокоени от изравнителния гол. Все пак чисти положения липсваха, въпреки натиска на Юнайтед, а гостите вече не бяха опасни и така паузата дойде при 2:1. 

Първото положение след почивката бе за Саутхемптън, след като Редмънд се измъкна от Линдельоф, но стреля неточно в 50-ата минута. Малко след това Армстронт опита да спечели дузпа, но падна твърде лесно и такава не бе отсъдена. 

Последва опит на Рашфорд от дистанция, но все пак встрани. Домакините вече действаха по-внимателно в стремежа да пазят преднината си и да не рискуват твърде много. В 69-ата минута Рашфорд отново взаимодейства с Марсиал, но в последния момент Бъртранд го блокира. 

В 80-ата минута отново създаде проблеми на отбраната на Саутхемптън, стигна до добра позиция, но от границата на наказателното поле стреля високо, притиснат и от защитник. Секунди след това Шейн Лонг засече с глава, но слабо и за Де Хеа нямаше проблеми. 

В 86-ата минута Редмънд стреля страхотно към далечния ъгъл, но Де Хеа показа класата си и се отчете с великолепно спасяване, за да запази аванса на отбора си. 

В последната минута се стигна до тежък сблъсък между Кайл Уокър-Питърс и Брандън Уилямс, което наложи и сериозно продължение, а домакините останаха с човек по-малко за последните минути, след като се наложи Уилямс да напусне, вероятно със счупен нос. 

И това се оказа фатално, защото в 96-ата минута след корнер, топката бе отклонена от Беднарек с глава и резервата Майкъл Обафеми прати топката в мрежата отблизо, за да шокира домакините и да донесе равенството 2:2. 

Манчестър Юнайтед – Саутхемптъм    2:2

0:1 Армстронг 12
1:1 Рашфорд 20
2:1 Марсиал 23
2:2 Обафеми 96

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу (74 Уилямс), Матич, Погба (64 Фред), Фернандеш (84 Мактомини), Грийнууд (84 Джеймс), Рашфорд, Марсиал
Саутхемптън: Маккарти, Уокър-Питърс, Стивънс, Беднарек, Бъртранд, Уорд-Праус, Армстронг (70 Смолбоун), Ромеу (87 Обафеми), Редмънд, Ингс, Адамс (64 Лонг)