Легендата на холандския футбол Марко ван Бастен е на мнение, че сънародникът му Дони ван де Беек е трябвало по-добре да премисли бъдещето си, преди да подпише с Манчестър Юнайтед.

23-годишният Ван де Беек премина на "Олд Трафорд" през изминалия трансферен прозорец срещу сумата от 35 милиона от Аякс, но до момента не е започнал нито един мач като титуляр в първенството или Шампионската лига.

Той записа едва два мача в стартовата единайсеторка и то само в срещите от Купата на Лигата. В събота той дори не влезе в игра при равенството 0:0 с Челси от шестия кръг на Висшата лига и това породи сериозни коментари относно бъдещето му в клуба.

"Дони не трябваше да ходи в Юнайтед. Всеки футболисти иска да играе всяка седмица. Знам, че сега той получава в пъти повече от това, което вземаше преди. Но когато си играч на такова високо ниво, трябва да вземеш под внимание шансовете си да играеш всяка седмица. Дони трябваше да изчака по-добри възможности и да подпише с друг клуб", коментира Ван Бастен пред холандския телевизионен канал "Зиго Спорт".

"Лошо за играч като Дони да има само шест или седем мача за годината. Това е унищожително за ритъма на игра", добави Ван Бастен.