Три месеца, след като игра финал в Шампионската лига, наставникът на ПСЖ Томас Тухел може да бъде уволнен, съобщава сайтът Goal.com. Според изданието, германският специалист разполага с 8 дни, за да спаси поста си. 

Двата мача с РБ Лайпциг и Манчестър Юнайтед в Шампионската лига може да се окажат решаващи за бившия наставник на Борусия Дортмунд. Целта е във въпросните два двубоя да бъдат взети минимум 4 точки. 

В противен случай ПСЖ може да отпадне още в груповата фаза, което ще е за пръв път, откакто клубът е собственост на компанията Oryx Qatar Sports Investments.

В Лига 1 парижани са лидери с 24 точки, но имат и 3 поражения за 11 кръга, последното от които в дербито с Монако. Ако Марсилия успее да си вземе двата мача, ще се изравни на върха с тима на Неймар и Мбапе. 

А според пресата във Франция, отношенията между Тухел и спортния директор Леонардо също не са оптимални и нови лоши резултати могат да се окажат пагубни за германеца, уточнява "Труд". 

В деня преди срещата с РБ Лайпциг, треньорът коментира и влиянието на основните му футболисти върху играта: "Целият отбор страда, когато Мбапе и Неймар не вкарват голове. Тяхното влияние върху играта е огромно, те са основни играчи и се надявам днес да вкарат".