В един от най-чаканите мачове от 10-тия кръг на Английската Висша Лига, Манчестър Юнайтед постигна феноменален обрат като гост на Саутхемтън. "Червените дяволи" изоставаха с 0:2, но през втората част обърнаха нещата в своя полза и си тръгнаха от стадион "Сейнт Мерис" с пълния комплект от точки.

През първото полувреме домакините успяха да стигнат до два гола аванс. В 23-тата минута Ян Беднарек откри резултата с глава, а 10 минути по-късно Джеймс Уорд-Праус отбеляза втори гол, след перфектно изпълнен пряк свободен удар.

През втората част Кавани се появи в игра и донесе 3-те точки на своя отбор. Първо асистира на Бруно Фернандеш за 2:1, а самият той се разписа в 74-та и 92-ра минута и по този начин донесе 8-ма поредна победа на отбора си като гост.

С победата Юнайтед се изкачи до 7-то място в класирането с 16 точки, а Саутхемтън заема 5-то място със своите 17 пункта.


Първата добра ситуация беше за червените. В 6-тата минута Мейсън Грийнууд получи хубав пас в предни позиции, преодоля защитник на Саутхемптън, елиминира и вратаря на "светците", но си скъси ъгъла прекалено много и ударът му мина встрани от вратата.

Юнайтед започна по-добре и в 16-тата минута Бруно Фернандеш стреля опасно към вратата на Саутхемптън, получи се опасен рикошет и топката премина на сантиметри от страничната греда. "Червените дяволи" трябваше да се задоволят само с корнер.

В 23-тата минута Саутхемтън изпълни ъглов удар. Джеймс Уорд-Праус центрира прекрасно топката, а защитникът на домакините Беднарек се извиси най-високо в наказателното поле, засече топката с глава и не остави никакви шансове на Де Хея. Резултатът бе открит. 1:0 за Саутхемтън!

Няколко минути по-късно, докато Манчестър Юнайтед беше още в шок от полученото попадение, Уолкър-Питърс можеше да удвои преднината на "Светците", но ударът му срещна десния страничен стълб на вратата пазена от Давид Де Хея.

Точно половин час след началото на мача, МакКарти сбърка и сервира топката на играчите на Юнайтед. Грийнууд стреля, но ударът му беше отразен. Топката беше избита в краката на Фернандеш и той също получи шанс, но вратарят на домакините отново отрази и се реваншира за грешката си.

Минутата бе 33-та, а Саутхептън получи правото на пряк свободен удар. Джеймс Уорд-Праус го изпълни по перфектен начин и с кинжален изстрел препарира испанския страж на гостите. 2:0!

До края на полувремето не се случи нищо по-интересно и домакините се оттеглиха на почивка с два гола аванс.

В началото на втората част Рашфорд се откъсна на скорост, излезе сам срещу вратаря на "Светците", но МакКарти отново отрази и запази преднината на своя отбор.

Юнайтед успя да намали преднината на домакините в 59-тата минута. Най-добрият играч в редиците на гостите Бруно Фернандеш получи пас от влезлия като резерва Едисон Кавани, обработи добре топката и с техничен удар я прати във вратата на Саутхемтън. 2:1!

Десетина минути по-късно самият Кавани стреля опасно с глава, но топката прелетя на сантиметри от вратата. Определено уругваецът внесе доста свежест в играта на "Червените дяволи".

Натискът на гостите и влизането на Кавани дадоха резултат и в 73-тата минута той бе изравнен. Бруно Фернандеш този път върна жеста на Кавани и се оказа в ролята на асистент, а последният се разписа след страхотен плонж от границата на малкото наказателно поле.

С това попадение Юнайтед изравни предишен свой рекорд, отбелязвайки повече от едно попадение в осмо поредно гостуване.

В последна минута на мача отново Кавани, и отново с глава донесе успеха на "Червените дяволи". Асистенцията бе на Рашфорд.

Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 2:3

Голмайстори:

1:0 - Беднарек 23'
2:0 - Уорд-Праус 33'
2:1 - Фернандеш 59'
2:2 - Кавани 73'
2:3 - Кавани 90+2'

Саутхемптън: МакКарти, Уолкър-Питърс(Лундулу 90+4'), Беднарек, Вестергаард, Бертранд, Армстронг(Диало 90'), Уорд-Праус, Ромеу, Дженепо(Лонг 72'), Уолукът, Адамс
Мениджър: Ралф Хазенхютъл

Манчестър Юнайтед: Де Хея(Хендерсън 46'), Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър,Телеш(Уилямс 84'), Фред, Матич, Ван де Беек, Фернандеш, Рашфорд, Грийнууд(Кавани 46')
Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Стадион: "Сейнт Мерис"
Рефер: Джон Мос
Жълт Картон: Уорд-Праус(Саутхемтън)