Треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел остана много доволен победата над Манчестър Юнайтед като гост с 3:1 в Шампионската лига.

Успехът беше много важен за парижани, защото значително увеличи шансовете им за продължаване към 1/8-финалите. Кръг преди края на груповата фаза "принцовете", "червените дяволи" и РБ Лайпциг имат по 9 точки. На дъното е Истанбул Башакшехир.

В последния кръг турците гостуват във Франция, докато 20-кратният първенец на Англия пътува до Германия в директна битка за елиминациите. Следващата седмица и равенството устройва Юнайтед заради победата с 5:0 над "биковете" на "Олд Трафорд" в края на октомври. 

"Дойдохме на "Олд Трафорд", знаейки, че се нуждаем от победата. Да спечелиш тук е едно от най-големите предизвикателства във футбола. Отборът показа, че не приема загубите и това е най-важното. Имаше моменти, в които се представихме много добре, но имаше и моменти, в които страдахме. Но нито за момент не спряхме да играем като отбор, да си помагаме. Запазихме увереност", коментира германският спец.

"Почти класиран не значи нищо. Това е като почти бременна. Няма такова понятие. Направихме голяма крачка, но не искам никой в отбора да си мисли, че вече сме си свършили работата. Имаме още една последна стъпка, още един мач, в който трябва да покажем същия дух и отношение, да играем със същия заряд и да го спечелим", каза Тухел.