Маркъс Рашфорд разказа, че Жозе Моуриньо е научил футболистите на Манчестър Юнайтед да подхождат по-умно, за да печелят дузпи в своя полза.

По този начин нападателят на "червените дяволи" обясни големия брой 11-метрови наказателни удари, отсъждани в полза на тима. Рашфорд разкри още, че с неговите съотборници често се карат кой да изпълнява дузпите в тренировките.

Първи изпълнител в момента е Бруно Фернандеш, но през последната година от бялата точка реализираха също Антони Марсиал, Хуан Мата, Пол Погба, Мейсън Грийнууд и самия Рашфорд.

"В тренировките е по-страшно, отколкото в мачовете. Караме се всеки ден", призна нападателят, цитиран от webcafe.bg. Той смята, че многото дузпи в тяхна полза са следствие от това, че отборът прекарва доста игрово време в половината на противника.

"Нападателите винаги искаме да бележим голове. Когато спринтираме с топката или дриблираме и видим задаващ се защитник, ние не искаме да ни събарят, защото имаме шанс за гол. Никой не дава топката просто така. Нашето желание е да вкараме, съперниците искат да ни попречат и така се получават дузпите. Помня много ситуации, в които не са ни давали очевидни наказателни удари", смята Рашфорд.

"Под ръководството на Жозе Моуриньо се случи пет или шест пъти да ме фаулират в наказателното поле и аз не падах. Той ми каза, че ако не подхождам достатъчно умно, никога няма да свирят нарушение срещу мен. След това започнахме да получаваме дузпи. Тези неща се учат с годините".

Юнайтед е получил 11 дузпи във всички турнири от началото на сезона и 22 през миналия.