Легендарният мениджър Сър Алекс Фъргюсън заяви за панела “Отборен разговор с легенди”, че се радва, че се е пенсионирал навреме, имайки предвид последните два сезона на Ливърпул във Висшата лига.

Мърсисайдци се утвърдиха през последните няколко кампании като един от водещите отбори в Англия, а наставникът Юрген Клоп сложи край на 30-годишната суша без трофей за „червените“ в Премиършип.

По този начин тимът се приближи на една титла от Манчестър Юнайтед, воден от Фъргюсън в продължение на 26 години, който няма шампионска титла от 2013-а насам – последният сезон на шотландеца начело на клуба от „Олд Трафорд“. 

„Това са двата най-успешни клуба в Англия, когато прибавим всички спечелени трофеи. Юнайтед срещу Ливърпул, това е мачът на сезона – най-успешните клубове в страната. Слава Богу, че се пенсионирах навреме, защото когато погледна към представянето на Ливърпул през последните два сезона – те са феноменални“, не спести суперлативите си Фърги.

Шотландецът разкри, че когато е бил начело на Юнайтед е имал желание да закупи капитана на мърсисайдци Джордан Хендерсън, но е бил посъветван от медицинския щаб да не го прави заради изразходващия стил на игра на полузащитника, криещ риск от контузии. Английският национал се превърна в един от моторите на Ливърпул през последните години и изведе тима до дългочакваната титла на Висшата лига през сезон 2019/20.

„Бяхме готови да направим оферта за Джордан Хендерсън, докато той бе играч на Съндърланд. Говорих със Стив Брус и той го хвалеше много. И след това нашият медицински щаб заяви, че не е щастлив от стила му на игра – той криеше риска от травми. Нямаше как да си позволя да закупя играч, който рискувам да не играе – обичахме го като играч, и от това, което виждам и чувам сега за него, съм пропуснал да взема един наистина добър човек“, призна той.

Ливърпул приема Манчестър Юнайтед в голямото дерби на 18-ия кръг в английската Висша лига, изоставайки на три точки от “червените дяволи” на върха в класирането, от 18:30 часа българско време. /БГНЕС