Финансовата криза, породена от коронавируса, удари и по най-големите клубове, които отчаяно търсят начини да се отърват от ненужните футболисти. В някои случаи дори не става въпрос за продажба, а за така желана раздяла, която да облекчи перото "Работна заплата".

В подобна ситуация се намира и Манчестър Юнайтед. Въпреки че в момента е лидер във Висшата лига и е сред основните претенденти за титлата, "червените дяволи" имат за цел да се разделят с повече играчи, отколкото да привлекат.

Поне на този етап няма никакви сериозни спекулации за интерес към нови футболисти, освен редовните спекулации около Джейдън Санчо, Ерлинг Хааланд и Дайот Упамекано.

Всъщност, Юнайтед вече направи входящ трансфер тази зима, привличайки 18-годишния талант на Аталанта Амад Диало. Поне засега обаче няма яснота кога младият атакуващ полузащитник ще бъде готов за място в първия отбор.

А що се отнася до напускащи, "червените дяволи" вече пратиха Тимъти Фосу-Менса в Байер Леверкузен под наем. Очаква се Одион Игало също да си тръгне, когато наемът му изтече.

Едва ли може да очакваме Юнайтед да се раздели с някое от големите си имена, въпреки признанието на Мино Райола, че клиентът му Пол Погба е нещастен и може да напусне "Олд Трафорд". С оглед на последните игри на французина, това е далеч от възможно.

Затова нека се насочим към седемте играчи, чиито кариери в Юнайтед могат да приключат до края на януари:

Джеси Лингард

Почти не играе през този сезон, като няма и особен интерес към него. Говори се за такъв от Шефилд Юнайтед и Астън Вила, но там няма нищо конкретно. Не е изключено Юнайтед да го запази и до лятото, когато да се опита да го продаде, тъй като Лингард ще влезе в последната година от договора си.

Маркос Рохо

Аржентинецът също се поизбуги и не само защото в момента лекува контузия. Според аржентинския "Оле" Рохо може да се завърне в родината си и да премине в Естудиантес, откъдето тръгна за големия футбол.

Серхио Ромеро

Въпреки че е национал на Аржентина, Ромеро е едва четвърти избор в Юнайтед след Давид де Хеа, Дийн Хендерсън и Лий Грант. През лятото "червените дяволи" отказаха оферта от два млн. паунда от Евертън за наем, като сега се говори евентуално за интерес от Интер Маями на Дейвид Бекъм.

Хуан Мата

Договорът на 33-годишния полузащитник изтича през лятото и вече започнаха слухове за завръщането му във Валенсия, Както изглежда, единствената въпросителна е дали това ще се случи сега, или през лятото.

Фил Джоунс

Забавно непохватният централен защитник тотално загуби мястото си в състава на Юнайтед, като през този сезон лекува и тежка травма в коляното. Джоунс е свързван с трансфер в Бърнли, но все още не е ясно дали ще може да се възстанови от контузията си до края на прозореца.

Брендън Уилямс

След завръщането от контузия на Люк Шоу и след покупката на Алекс Телеш 20-годишният Уилямс не получава много шансове за изява. През този сезон има само три мача като титуляр, и то за купите. Няма да е изненадващо, ако Юнайтед се опита поне да го преотстъпи до края на сезона.

Даниел Джеймс

Още един играч, който загуби мястото си в състава. Фланговият футболист пристигна през лятото на 2019-а от Суонзи, но оттогава играе все по-малко и по-малко. Както в случая с Уилямс, по-вероятно е Джеймс да бъде отдаден под наем, като се говори за евентуален интерес от страна на Лийдс.

Материал на webcafe.bg