Футболистът на Манчестър Юнайтед Факундо Пелистри води преговори да напусне "Олд Трафорд" под наем този месец, потвърди неговият агент Едгардо Ласалвия.

Пелистри се присъедини към Юнайтед от уругвайския Пенарол, където работеше при бившия нападател на Юнайтед Диего Форлан, през лятото.

19-годишният футболист се появи на резервната скамейка на Юнайтед в мачовете от груповата фаза на Шампионската лига срещу ПСЖ и Истанбул Башакшехир миналата година.

"Манчестър Ивнинг Нюс" съобщава, че "червените дяволи" не са се отказали от играча, но обмислят да го преодстъпят в отбор, където да играе по-често, а Ласалвия заяви, че Испания е най-вероятната дестинация за младежа.

„Работим по това и със сигурност Испания е дестинацията“, каза Ласалвия, когато го попитаха за временно напускане на играча.

Пелистри е редовен в тренировките на първия отбор на Юнайтед и посочи Маркъс Рашфорд, Пол Погба, Хуан Мата и Единсон Кавани като най-големите му ментори по време на заниманията.

"Беше невероятно да тренирам с момчета като Рашфорд, Погба, Мата и Кавани, който е много близък приятел с мен. За мен е невероятно, защото ги бях гледал само по телевизията, а сега тренирам с тях. Те притежават страхотни качества и за мен е невероятно, че имам възможността да играя с тях. Много се подобрявам и научих много нови неща", каза Пелистри.