Мениджърът на “Манчестър Юнайтед“ Оле Гунар Солскяер почерпи опит от бившия си наставник Алекс Фъргюсън и заяви, че се надява козметичните промени на трибуните на "Олд Трафорд" да доведат до промяна в домакинската форма на тима през този сезон.

Солскяер сподели, че „Юнайтед“ е променил цвета на банерите около терена от червен на черен, след като играчите му се затрудняват да различат червените фланелки на червения фон.

Ходът идва 25 години след един от най-любопитните мачове на бившия мениджър на „Юнайтед“ - Алекс Фъргюсън.

Тогава той сменя сивите екипи на играчите на почивката на мача срещу „Саутхемптън“. Според него футболистите са се мъчили да се открият един друг, пише "Монитор".

„Ман Юнайтед“ не успя да спечели последните си три европейски мача на "Олд Трафорд", като Солскяер предполага, че играта с червени фланелки срещу червените празни места също може да е фактор за това.

"Ще видите промяна сега на банерите около стадиона. Вече не е червено, променихме това. Всъщност не би трябвало да има значение. Но някои от играчите споменаха, че за част от секундата е объркващо червените екипи с червените седалки. Ние се опитахме да променим това заедно с кампанията срещу расизма. Беше важно и вече не е червено", разкри Солскяер.

„Манчестър Юнайтед“ е в добра позиция преди реванша от четвъртфиналите на Лига Европа днес срещу „Гранада“ на "Олд Трафорд", след като спечели гостуването с 2:0.

„Червените дяволи“ обаче ще бъдат без наказаните Хари Магуайър, Люк Шоу и Скот Мактоминей, докато нападателят Маркъс Рашфорд не е тренирал вчера заради травма на крака и може да пропусне мача.

"Ще има няколко промени, някои от тях се налагат, някои може би са като ротация на състава. Трябва да сме сигурни, че ще продължим напред. Знам, че „Гранада“ иска да дойде и да покаже всичко от себе си, но ние също така искаме да подобрим нашите изяви, да надградим инерцията, с която вървим, с добро представяне", коментира мениджърът.