Бившият футболист на Тотнъм и настоящ английски мениджър Тим Шерууд направи любопитна прогноза за звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо. Той коментира момента, в който португалецът застана до своя наставник Оле Гунар Солскяер и започна да дава наставления на съотборниците си в последния мач на тима. 

"Роналдо е на тъчлинията и Оле трябва да го приеме. Това е напълно различен човек в сравнение с онзи, който бе на "Олд Трафорд" първия път. Той знае по какъв начин отборът има нужда от него и ако усеща, че има нужда да застане до мениджъра и да дава инструкции, то трябва да бъде оставен да го прави. Не съм сигурен, че би правил това с Жозе Моуриньо, би било много различно с него начело, но трябва да питате Роналдо защо изпитва нужда да дава инструкции. Виждали сме да го прави и за националния си отбор, най-вече на европейското. Това момче 100% ще бъде мениджър. Бих се обзаложил, че ще стане мениджър на Манчестър Юнайтед до 18 месеца. Когато и Роналдо да приключи да играе, той ще стане мениджър. Това ще бъде съвсем естествено продължение на лидерските му качества", заяви Шерууд пред Ladbrokes, цитиран от "Труд".

„Ако спечелят Висшата лига, Шампионската лига, ФА Къп, някой от тези трофеи, тогава Солскяер запазва работата си. Но ако не го направят, ще търсят нов мениджър. Може да е опитен треньор - някой като Карлос Кейрос - тъй като той ще познава много от тях. Но аз виждам Кристиано като мениджър в Манчестър Юнайтед в бъдеще. Вече е почти треньор; видяхте го в през уикенда по време на загрявката, шепнеше в ушите на Рафаел Варан и Хари Магуайър. Но не мисля, че той се нуждае от капитанската лента, за да бъде лидер, той така или иначе води с примера си", каза още бившият футболист.

Роналдо остана извън състава за сблъсъка за Купата на Лигата с Уест Хем Юнайтед, който чуковете спечелиха с 1:0, за да преминат в четвъртия кръг на състезанието. Португалецът вкара четири пъти в три мача за 20-кратния шампион на Англия, откакто се завърна в клуба с трансфер от Ювентус това лято.