Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и съотборник на Оле Гунар Солскяер на "Олд Трафорд" Теди Шерингам заяви, че норвежецът вероятно ще бъде уволнен, ако не успее да спечели трофей през настоящата кампания.

Наставникът бе подкрепен подобаващо от ръководството, което отпусна над 130 милиона лири за привличането на Джейдън Санчо и Рафаел Варан, както и за бонусите за Кристиано Роналдо, но "червените дяволи" не впечатляват. А критиките срещу Оле Гунар са огромни, след като Юнайтед записа три загуби в последните си четири мача.

"Без съмнение тази година има натиск върху него да спечели нещо. Ако не спечели трофей, той знае, че присъдата му е подписана - каза цитираният от webcafe.bg Шерингъм - Отборът направи големи трансфери, привличайки Варан и Санчо. И това би било достатъчно, но след това дойде и Роналдо. Юнайтед си осигури и него и сега трябва да се видят резултатите.

Оле е все още млад мениджър и трупа опит, докато върши работата си. На най-високо ниво той познава само Юнайтед и това е трудна работа за напускане. Мисля, че той напредва, но трябва да се пренесе на следващото ниво. Мисля, че всички желаят той да се справи добре, защото той е легенда на Манчестър Юнайтед. Това му отваря известни възможности, но трябва да надгради и да спечели нещо. Това не е ракетна наука."

Шерингам влезе в историята, отбелязвайки победния гол за Манчестър Юнайтед на финала в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен през 1999-а в допълнителното време, след като Солскяер се бе разписал за "дяволите" малко преди това за 1:1.