Бившият италиански национал Антонио Касано заяви, че звездата на Манчестър Юнайтед – Кристиано Роналдо, не е сред петте най-добри футболисти в историята.

Изказването на миналия през Реал Мадрид, Милан и още много други клубове нападател, дойде заради думите на агента Жорже Мендеш. Той каза, че петкратният носител на Златната топка е №1 за всички времена и като мотив изтъкна многобройните му рекорди.

"Статистиката говори за него и трябва да спечели Златната топка. 115 гола за Португалия, което е рекорд за национални отбори, най-добър голмайстор в историята на професионалния футбол. Най-добър реализатор в Шампионска лига и на Европейски първенства. Тези постижения тежат и заслужават индивидиалните призове. Даже и на 36 години, Кристиано продължава да демонстрира, че е най-добрият за всички времена. За мен никога не е заслужавал повече Златната топка", заяви Мендеш, цитиран от L’Équipe.

Касано обаче не се съгласи с него и в предаването на Кристиан Виери в стрийминг платформата Twitch – Bobo TV, назова петима по-добри играчи от Роналдо за всички времена.

"Стига с тези драми дали Кристиано е най-добрият в историята. Той дори не е в Топ 5. За мен Лео Меси, Пеле, Диего Марадона, Йохан Кройф и Роналдо (б.р. - Феномена), са на друго ниво от всички останали", заяви Касано.

Припомняме, че италианецът е огромен фен на Меси и даже е кръстил едно от децата си на аржентинския гений.

Снимка: БГНЕС