Нападателят на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал ще играе под наем в тима на Севиля до края на сезона, съобщава Скай Спортс. Андалусците преследват френския футболист от известно време, като първоначалната им оферта бе отхвърлена от ръководството на "червените дяволи", но в крайна сметка испанският клуб се е съгласил да плаща изцяло заплатата на 26-годишния играч и двата тима са си стиснали ръцете.

Желанието на самия Марсиал също е да премине във втория в испанската Ла Лига, за да получава повече игрово време и да се бори да попадне в състава на Франция за Мондиал 2022 в края на годината. Според информацията нападателят е имал оферти също така от Ювентус и Барселона, но е предпочел Севиля, тъй като счита, че там ще получава повече шансове за изява.

Очаква се днес Марсиал да премине медицински прегледи в Севиля, след което сделката да бъде финализирана. Французинът се присъедини към Юнайтед през 2015 година и изигра общо 269 мача във всички турнири, в които отбеляза 79 гола, припомня БНР.

В същото време Севиля може да се раздели със своя защитник Диего Карлос преди края на януарския трансферен прозорец. 28-годишният бразилски защитник е искан от Нюкасъл, но до момента двата клуба не могат да постигнат договорка за трансферната сума. "Свраките" са предложили 35 милиона евро, но Севиля иска с 10 милиона повече за своя играч.