Петкратният носител на Златната топка – Кристиано Роналдо, се е разсърдил на популярния сайт Transfermarkt и блокирал профила му в Instagram заради ниската си цена. За това разказа координаторът на маркетинговия отдел на медията Кристиан Шварц.

Случката датира още от март 2020 година, когато настоящата звезда на Манчетсър Юнайтед играеше за Ювентус. Тогава голмайстор №1 в историята на националните отбори е бил оценен на 75 милиона евро в най-скъпия отбор от клиенти на агента Жорже Мендеш.

"Роналдо изпрати съобщение на момчетата, които отговарят за социалните мрежи в нашия сайт. Те му отговориха и му обясниха защо цената е такава, като му казаха: "Ти си далеч пред другите от твоята възрастова група". Мисля, че разликата между него и следващият играч от тази група бе от порядъка на 30-50 млн. евро. Той ни отговори с няколко усмивки, след което ни блокира. Възрастта е един от най-важните фактори при нашата оценка. И цената на Роналдо и Лео Меси няма как да е същата, както преди три години, въпреки че продължават да са изключителни", заяви Шварц.

Тогава Кристиано е бил вторият най-скъп в символичния отбор. Пред него е бил единствено Бернардо Силва. Футболистът на Манчестър Сити, който е с 11 години по-млад от Роналдо, е бил оценен на 100 млн. евро.


Според Transfermarkt в момента Роналдо струва 35 милиона евро, въпреки че през лятото Ювентус го продаде на Юнайтед за 15 млн. евро. Общо за трансфери за Роналдо клубовете са платили 245 млн. евро. Най-скъпата сделка за него е през 2018 г., когато Реал Мадрид го продаде на Юве за 117 млн. евро. Преди това "Кралете" го купиха за 94 млн. евро, а Юнайтед го взе от Спортинг Лисабон за 19 млн. евро.

За сравнение, Меси, който премина в ПСЖ от Барселона като свободен агент, в момента е оценен на 60 млн. евро.

Снимка: БГНЕС