Ралф Рангник трябваше да остане още поне две години в Манчестър Юнайтед след периода си на временен треньор. Германският специалист бе готвен за поста на съветник по футболните въпроси, но в крайна сметка бе изгонен.

Слабите му резултати като наставник и нежеланието на Ерик тен Хаг да работи с него решиха съдбата му. Холандският мениджър започна с работата още след края на миналия сезон, за да може да си "подреди къщичката" навреме за новия сезон и свършеното оттогава вече започна да дава резултати.

Тен Хаг доведе Антони и Лисандро Мартинес със себе си от Аякс, като привлече още Кристиан Ериксен, Каземиро и Тайрел Маласия през лятото. Холандецът наложи нова система, летните попълнения постепенно заемат местата си по терена, за сметка на звезди като Кристиано Роналдо и Хари Магуайър, които все по-често остават резерви.

Рангник обаче е имал тотално различна визия за летните попълнения. Германецът е бил подготвил списък от няколко цели, от които, в крайна сметка, нито една не бе постигната. Неслучайно Тен Хаг не е искал да работят заедно.

Ето и петимата, които Рангник е бил набелязал за Юнайтед:

Ерлинг Халанд

Юнайтед изпусна да го привлече, преди Халанд да отиде в Борусия Дортмунд. За две години и половина там норвежкият нападател се превърна в един от най-желаните футболисти на планетата. Манчестър Сити успя да го вземе на безценица - срещу само 60 млн. евро, а първите си десет мача за "гражданите" Хааланд има вече 14 гола. Не е много ясно колко сериозно са се пробвали за него в Юнайтед през лятото, но на този етап трудно биха се мерили със Сити, колкото и да се напъват.

Йошко Гвардиол

Гвардиол е бил описан като "задължителна цел" в списъка на Рангник. Хърватинът рита за РБ Лайпциг, където Рангник прекара няколко години, но с прекъсвания. Вместо хърватския защитник, Юнайтед даде 55 млн. евро за Лисандро Мартинес. Говори се, че цената на 20-годишния Гвардиол вече е дори по-висока. Според някои, ако "червените дяволи" още имат интерес към него, ще трябва да го направят най-скъпия защитник в историята, за да го привлекат.

Конрат Лаймер

Още един играч от Лайпциг. Централният полузащитник е оценяван на около 40 милиона евро. Говори се, че интерес към него проявяват още Ливърпул и Байерн Мюнхен.

Кристофър Нкунку

Третият представител на РБ Лайпциг в списъка на Рангник. Германският тим взе един от топ талантите на ПСЖ през лятото на 2019-а срещу едва 13 млн. евро, а оттогава 24-годишният Нкунку има 53 гола и 48 асистенции за Лайпциг в 147 двубоя.

Сезон 2021/22 бе най-добрият в кариерата му, като записа 35 гола и 20 асистенции в 52 мача във всички състезания. Наскоро подписа нов договор - до 2026-а, но с оглед представянето му, трудно ще се задържи в Лайпциг дотогава.

Орелиан Чуамени

Както с Халанд, шансовете на Юнайтед и с Чуамени бяха минимални. Все пак трябваше да се борят с европейския шампион Реал Мадрид, който в крайна сметка стигна до подписа му срещу 80 млн. евро.

 

Материал на webcafe.bg