Ерик тен Хаг благодари за урока, който Пеп Гуардиола и неговият Манчестър Сити са дали на Манчестър Юнайтед при разгрома с 6:3 в градското дерби през уикенда.

Холандският мениджър на "червените дяволи" обеща да се поучи от тази загуба и тя да му бъде като обеца на ухото.

"Благодаря ти за урока, Пеп. Трябва да сме наясно, че трябва да подобрим играта си", каза цитираният от webcafe.bg Тен Хаг преди гостуването на Омония Никозия в четвъртък вечер.

Юнайтед е с победа и загуба в първите си два мача в групите на Лига Европа и е втори в групата си - с равни точки с третия Шериф, и на три зад временния лидер Реал Сосиедад, който е с пълен актив от шест точки. Омония е с две загуби и нула точки.

Припомняме, че холандският специалист бе помощник на Гуардиола в Байерн Мюнхен между 2013 и 2015 г., когато междувременно води втория отбор на баварците.

Тен Хаг коментира и отношението си към Кристиано Роналдо, който остана на пейката за градското дерби. След загубата от Сити холандецът обясни, че не е искал да петни името на Кристиано, пускайки го в такъв мач, а в последните дни се появиха слухове за завръщането на португалеца в Спортинг Лисабон.

"Роналдо е доволен, тренира на ниво. Когато не играе, не е доволен. Въпросът е дали ще бъде на терена, това е ясно", каза двусмислено Тен Хаг.

Кристиано бе титуляр срещу Шериф Тираспол при победата с 2:0 в предишния кръг от групите на Лига Европа, като дори отбеляза едно от попаденията за успеха.