Настъпи времето за последния 38-и кръг във Висшата лига. Всички десет двубоя ще стартират днес, 28-и май, от 18:30 часа.

Манчестър Сити спечели титлата отново, а всичко до шестата позиция вече е сигурно. Арсенал, Манчестър Юнайтед и Нюкасъл се класираха за Шампионска лига, докато Ливърпул остана в зона Лига Европа, където се настани и Брайтън. Интрига има за седмото място, което дава право на участие в Лига на конференциите. Към момента то е заето от Астън Вила, които обаче са само с точка пред Тотнъм. За бирмингамци предстои мач с Брайтън, докато „шпорите“ гостуват на Лийдс.

Битката в дъното също е интересна, тъй като три отбора продължават борбата си за оцеляване. Вече споменатият Лийдс, който се намира на 19-о място с 31 точки. Лестър пък е позиция напред, но със същия актив, а Евертън към момента е 17-и извън зоната на изпадащите, но само с 2 точки пред Лестър и Лийдс. „Лисиците“ приемат Уест Хем, като „чуковете“ не се борят за нещо специално във Висшата лига, а мислят за финала си в Лига на конференциите, пише Тема спорт. Евертън пък ще преследва успеха и спасението като приема Борнемут.

Шампионът Манчестър Сити пък е домакин на Брентфорд, а двубоят Челси – Нюкасъл определено предизвиква интерес, тъй като „свраките“ и Манчестър Юнайтед могат да разменят третото и четвъртото място. „Червните дяволи“ приемат състава на Фулъм.

Снимка: БГНЕС