Хари Кейн ще остане в Тотнъм поне още един сезон, ако не успее да премине в Манчестър Юнайтед през лятото, съобщава The Sun.

Английският национал няма никакво намерение да бъде трансфериран в чуждестранен клуб, докато е само на 48 гола от счупването на рекорда за най-много попадения в историята на Висшата лига, който се държи от Алан Шиърър с 260.

Тотнъм от своя страна е по-склонен да продаде Кейн в чужбина, а не на конкурент от Премиършип, като според информациите Байерн Мюнхен и ПСЖ имат сериозен интерес към нападателя. Но това не трогва самия Кейн, който завърши кампанията във Висшата лига с 30 гола и има година до края на договора си.

Юнайтед са единствената опция пред офанзивния футболист в Англия. Той е в Тотнъм от 11-годишен и не иска да рискува репутацията си сред привържениците на „шпорите“ с евентуално преминаване в градските съперници Челси или Арсенал. Нюкасъл от своя страна не е в позиция да плати около 100 млн. паунда за услугите на един играч, независимо че има финансова мощ след закупуването от саудитски консорциум.