Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе се интересува от трансфер в Ливърпул гръмна вестник Le Parisien.

Навършващият 22 години на 20 декември световен шампион отдавна е свързван предимно с два клуба - английския шампион и първенеца на Испания Реал Мадрид.

През последните дни се появиха информации, че още два европейски колоса са готови да наддават за Килиан. Става дума за Барселона и Ювентус.

178-сантиметровият Мбапе е голям почитател на стила на игра, изповядван от Ливърпул под ръководството на Юрген Клоп и затова фаворизира мърсисайдци, се казва в материала.

Точно преди 9 месеца французинът публично изрази своето възхищение от начина, по който "червените" печелят мачовете си, като още тогава Мбапе подсили слуховете за трансфер на стадион "Анфийлд".

Килиан е готов да премине на Острова още следващото лято, като тази възможност е напълно реална. Причината е, че футболистът не иска да удължава изтичащия на 30 юни 2022 година договор с ПСЖ, което ще принуди "принцовете" да го продадат.

Transfermarkt оценява звездата на 180 милиона евро, но тази сума ще падне драстично в края на сезона именно заради продължителността на контракта.