Брайтън измъкна равенство 1:1 срещу Ливърпул с гол в 93-ата минута от дузпа. Срещата бе от десетия кръг на английската Висша лига.

"Чайките" бяха по-опасният отбор през първото полувреме и в средата му дори пропуснаха дузпа чрез Нийл Мопе. Четвърт час по-късно гол на Мохамед Салах беше отменен заради тънка засада.

Шампионите откриха резултата точно след изтичането на час игра, когато Диого Жота стреля успешно през купа от тела. В добавеното време Брайтън получи нова дузпа и този път Паскал Грос не сбърка.

Ливърпул се качи еднолично на върха с 21 точки, но определено може да съжалява, че води само с една на Тотнъм, който има мач по-малко. Брайтън е 16-и с 10 пункта.


Момчетата на Юрген Клоп натиснаха още от самото начало и снаряд на Мохамед Салах профуча покрай гредата след великолепен извеждащ пас на Фабиньо, а после тупалка на Диого Жота намери тялото на бранител.

Бяха изминали десетина минути игра, когото домакините стигнаха до първото чисто голово положение в мача. Аарън Конъли беше изведен сам срещу Алисон Бекер и заложи на фалцов шут, но кълбото мина на педя от десния страничен стълб!

В средата на първата част Неко Уилямс събори Конъли в наказателното поле в опит да изчисти, но нямаше контакт с топката и реферът Стюърт Атуеъл посочи бялата точка. Нийл Мопе пое отговорността, но стреля неточно покрай дясната греда! За капак нападателят получи мускулна контузия и веднага след това беше заменен принудително.

Домакините направиха нов пропуск и в 34-ата минута бяха хванати на контраатака. Роберто Фирмино намери Мохамед Салах, който напредна и вкара хладнокръвно. Видеосистемата VAR обаче отчете много тънка засада на египтянина и голът беше отменен.

В началото на второто полувреме Дани Уелбек направи много хубав пробив и завърши с плътен изстрел в долния десен ъгъл, но Алисон внимаваше и улови.

Тъкмо часовникът беше ударил един час игра и Ливърпул откри резултата. Анди Робъртсън задържа топката, пусна я за Салах и той намери Диого Жота. Новият нападател нахлу в пеналта и стреля успешно в долния ляв ъгъл през куп от тела!

Последва доста скучен период, в който мърсисйдци бяха по-активни, но не сътвориха нищо съществено в половината на "чайките", а в играта и на двата отбора имаше много брак. Четвърт час преди края на редовното време Алисон се намеси след удар на Марч, а после Робъртсън за малко да си забие красив автогол.

В 84-ата минута още един гол на Ливърпул беше отменен заради засада, а този път разочарованието беше за Садио Мане.

Брайтън получи втора дузпа в 92-ата минута, когато реферът изгледа повторение на спорната ситуация, при която Робъртсън изрита Уелбек в наказателноо поле на Ливърпул. Паскал Грос застана зад топката и не сбърка - 1:1!

 

Брайтън - Ливърпул 1:1
 

0:1 Диого Жота - 60'

1:1 Паскал Грос - 93', дузпа

 

Пропусната дузпа: Мопе (Брайтън) - 20'