Слабите резултати на Ливърпул започват сериозно да се отразяват и на атмосферата в клуба, пише Goal.com.

Мениджърът на английския шампион Юрген Клоп призна, че нов централен защитник ще е от полза, но намекна, че такъв едва ли ще бъде привлечен през зимния трансферен прозорец.

Мърсисайдци са в най-лошата си форма от 4 години насам, нямат победа във Висшата лига от 5 мача, а в последните 4 срещи не вкараха и гол.

В четвъртък "червените" се простиха и с непобедимия си рекорд от 68 мача у дома, след като паднаха с 0:1 от Бърнли на "Анфийлд". Преди месец Ливърпул беше фаворит за титлата, но сега мястото в Топ 4 изглежда под заплаха.

След като Върджил ван Дайк и Джо Гомес са с дълготрайни контузии, се очакваше клубът да вземе нов централен защитник, за да облекчи натиска.

Но с малко повече от седмица от последния ден на трансферния прозорец, това изглежда все по-малко вероятно. Преди дни Клоп каза по темата: "Нищо не се е променило. Извинете за краткия отговор", но по-късно беше доста по словоохотлив.

"Вече не съм 5-годишно дете и ако не получа това, което искам, не започвам да плача. Честно казано, през живота си повечето пъти не съм получавал това, което искам".

"Да, нов централен защитник би помогнал, няма съмнение в това. Но с него нямаше да вкарваме повече голове. Знаем какво бихме направили в идеален свят, но светът не е идеален. Трябва да се справим със ситуацията".

"Нов централен защитник нямаше да спечели мача с Бърнли, така че не бива да говорим за това. Знам, че на хората тази тема им харесва, но за мен не е толкова важна", каза Клоп.