Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отправи критики към собственика на Челси Роман Абрамович за решението му да уволни наставника на “сините” Франк Лампард след едва 18 месеца на поста.

Лондончани записаха слаби резултати във Висшата лига през последните седмици и се отдалечиха от челото на класирането, което бе достатъчно за Абрамович, за да се раздели с легендата на клуба.

“Трябва да призная, че това е доста суров ход. Мисля, че Челси се представиха страхотно на трансферния пазар това лято, привлякоха много добри играчи, но тези неща изискват време. Това е напълно нормално. Мисля, че е доста сурово да вземем това решение толкова скоро. Г-н Абрамович ти дава шансове, пари, играчи, всичко… но не е най-търпеливият човек на света. Много ми е мъчно за Франк, който е един млад и много талантлив мениджър. Желая му всичко най-добри и съм сигурен, че той ще се справи”, коментира Клоп.

За заместник на Лампард на “Стамфорд Бридж” бе назначен сънародникът на Клоп Томас Тухел, който бе негов наследник в Майнц и Борусия Дортмунд. “Томас Тухел е страхотен, за наше съжаление, той е много добър мениджър. Познавам го отдавна и изпитвам голямо уважение към него. Този състав на Челси е като подарък за него, сигурен съм, че и той смята така. Те ще бъдат добри”, добави Клоп.