Легендата на Ливърпул Джейми Карагър нападна ръководството на клуба за решението му да се присеъдини към новата Суперлига.

"Какъв срам... - написа той в Twitter. - Ливърпул, помислете за хората, създали историята на клуба преди вас, за ценностите им. Вие сте срам!" Ливърпул е един от шестте клуба от Висшата лига, които са част от новия проект, който включва общо 12.

Арсенал, Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Тотнъм са останалите британски тимове, а списъкът на провъзгласилите се за богоизбрани се допълва още от испанските Атлетико Мадрид, Барселона и Реал Мадрид, както и от италианските Милан, Интер и Ювентус.

"Всичко, което чух от Ливърпул тази година, е колко много са им липсвали феновете - продължи цитираният от webcafe.bg Карагър в колонката си за The Telegraph. - Забавно е как гласовете на "Коп" имат значение само когато им е най-удобно. Колкото повече чета за предложенията за Суперлигата, толкова повече ми се струва, че на собствениците на Ливърпул им харесват празните стадиони. 

Защото вероятността за масов отлив се увеличава. Като бивш играч на Ливърпул ме отвращава, че репутацията на моя клуб е накърнена от арогантността на група собственици. Това е антитезата на всичките ми схващания за футбола. Безсрамният капитализъм на Манчестър Юнайтед не ме изненадва. 

Феновете на Юнайтед ще се съгласят, че от първия си ден фамилията Глейзър никога не е крила факта, че купи клуба, за да изкара пари. Те предизвикаха презрението на феновете, когато въведоха система, принуждаваща притежателите на сезонни билети да плащат допълнителни пари за мачове за купите. Футболът на всички нива е въпрос на пари. 

Представата за английския футбол като меритокрация и система на равните възможности е мит от създаването на Висшата лига, като само Блекбърн Роувърс и Лестър Сити успяха да шокират света с титлите си. Само седем отбора са печелили титлата в Премиършип за 29 години."