Ливърпул запази шансовете си за място в Топ 4, благодарение на изключителен гол на вратаря Алисон в последните секунди при гостуването на вече изпадналия Уест Бромич Албиън. 

Червените доминираха, но не бяха прецизни пред вратата на Дроздовете и бяха на път да завършат наравно, когато в последните секунди Алисон се включи в атака и успя да донесе успеха по невероятен начин с 2:1!

Това доведе до луда радост в щаба на мърсисайдци, които с 63 точки са само на една от четвъртия Челси два кръга преди края. 

За Ливърпул Садио Мане се завърна сред титулярите, след като стана ясно, че Диого Жота няма да може да вземе участие в сблъсъка заради лек здравословен проблем. За домакините промените бяха две от загубата срещу Арсенал. 

Червените започнаха с натиск, като удар на Тиаго бе блокиран, а гостите изпълниха и няколко корнера, но не стигнаха до гол, въпреки че при един от тях Филипс трябваше да се справи по-добре, след като отклони неточно с глава. 

Домакините обаче играеха спокойно и на свой ред стигнаха до няколко статични ситуации. Аджей не успя да намери целта, преди в 15-ата минута Дроздовете да вкарат. 

Матеус Перейра изведе отлично Хал Робсън-Кану, който в първия си двубой като титуляр във Висшата лига от 3 години и половина, реализира с прецизен изстрел и шокира хората на Юрген Клоп. 

Естествено гостите веднага опитаха да отговорят. В 24-ата минута Мане пропусна отлична ситуация, след като Тиаго го изведе, но сенегалецът стреля неточно. Александър-Арнолд не успя да отправи точен удар от статична ситуация, а след негов корнер и отклоняване от Филипс, опит на Уилямс бе блокиран. Салах пък стреля точно, но право в ръцете на Джонстън, след отлично подаване на Трент. 

В 33-ата минута обаче, логичното се случи, въпреки че голът падна без кой знае колко добра ситуация. Мане отклони към Салах, който обаче с отличен удар прати топката в далечния ъгъл и така настигна Хари Кейн на върха при реализаторите с по 22. 

Веднага след това Роберто Фирмино стреля в напречната греда, но Александър-Арнолд отклони в корнер шут на Робсън-Кану, така че домакините останаха опасни. Фабиньо стреля в тялото на Джонстън, а и опит на Мане бе отклонен от Бартли, но паузата дойде при 1:1. 

Втората част започна с отменен гол на Мане поради засада, а Ливърпул продължи да натиска, но се затрудняваше да създава чисти ситуации. Салах стреля във вратаря при една контра, а Юрген Клоп пусна на терена и Джердан Шакири. Мане опита да спечели дузпа при една ситуация, но Майк Дийн не се впечатли. Удар на Фирмино пък се отби в тялото на Аджай, но корнерът не донесе нищо. 

Домакините бяха много близо до това отново да вземат предимство, когато след корнер Бартли реализира след отклонена топка от Аджай. Попадението обаче бе отменено заради това, че Филипс пречеи на вратаря Алисон и е в засада. 

В 75-ата минута домакините си отдъхнаха, след като Аджай едва не си отбеляза автогол, отклонявайки покрай вратата центриране на Робъртсън. Малко след това Робсън-Кану отново се измъкна от защитата на гостите, но Алисон спаси Ливърпул, избивайки в корнер. Това бе отлична ситуация за Уест Бром!

Ливърпул продължи да търси победен гол и Александър-Арнолд излезе на чиста позиция след пробив отдясно, но с по-слабия си ляв крак прати топката над вратата. Точността определено липсваше на Червените в мача. Тиаго все пак стреля опасно, но Джонстън изби. 

В 90-ата минута резервата Салах овладя отлично и поднесе към Вайналдум, който от границата на наказателното поле, стреля покрай целта. Още един сериозен пропуск за мърсисайдци. 

В добавеното време обсадата на наказателното поле на домакините бе сериозна. В края на добавените 4 минути при един корнер в атаката се включи и Алисон. Александър-Арнолд  центрира отлично и бразилският вратар майсторски насочи с глава към далечния  ъгъл, за да донесе по невероятен начин триумфа на отбора си. 

Уест Бромич – Ливърпул    1:2

1:0 Робсън-Кану 15
1:1 Салах 33
1:2 Алисон 94

Уест Бромич: Джонстън, Фърлонг, Бартли, Аджай, Таунзънд, Диангана (73 Мейтланд-Найлс), Йокушлу (75 Ливърмор), Филипс, Перейра, Галахър, Робсън-Кану (82 Грант)
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Филипс, Уилямс (84 Вайналдум), Робъртсън, Тиаго, Фабиньо, Джоунс (59 Шакири), Салах, Фирмино, Мане