Няма планове за удължаване на сезона във Висшата лига до 39 мача и провеждането на срещи от първенството в чужбина, предаде Sky Sports.

Въпреки това клубовете обсъждат възможността по-конкурентни предсезонни мачове, които да се провеждат в чужбина. През 2008 бяха пуснати предложения за 39-и мач – допълнителен двубой от Висшата лига, който да бъде включен в общото класиране, но който да се проведе в чужбина.

Независимо че някои от топ клубовете подкрепиха идеята, с потенциала да се отворят нови маркетингови и телевизионни приходи в чужбина, идеята бе широко порицана от ФИФА, фенски организации и повечето мениджъри. Някои вестници в понеделник предположиха, че предложението за 39-и мач е отново в плановете.

Но Sky Sports съобщи, че предложенията (които били обсъдени по време на срещата на собствениците във Висшата лига миналата седмица, но които все още се намират на много ранен етап) са фокусирани върху това да направят предсезонните мачове по-конкурентни, като същевременно се отворят луксозни нови международни пазари.

Клубните официални лица гледат на предсезонните турнири като съществуващия Азиатски трофей, за да видят дали има възможност за провеждане на подобни надпревари другаде, включвайки повече клубове от Висшата лига.