Наби Кейта е получил навяхване след влизането на Пол Погба, но е извадил късмет, че контузията му не е била по-тежка, сподели помощник треньорът на Ливърпул Пеп Лайндерс.

Погба получи директен червен картон по време на разгромната загуба от мърсисайдци с 0:5 след преразглеждане от Системата за видеоповторение (ВАР) за шпагата му срещу гвинееца, който напусна терена на „Олд Трафорд“ на носилка.

„Мисля, че трябва да говорим ВАР, защото е голямо предимство, според мен, да защитим играчите след инцидента в онази ситуация. Винаги дискутираме и понякога се оплакваме от рефера или представянето на ВАР, но системата е въведена точно за такива случаи, да защитава нашите играчи. Това ми хареса най-много. Беше лошо влизане, но за щастие крака на Наби беше на терена. Има навяхване, можеше да е далеч по-зле, ако кракът му беше в тревата. Ще следим ситуацията ден за ден, но навяхването е болезнено, разбира се“, започна Лайндерс на днешната пресконференция преди визитата на Престън за Купата на Лигата в сряда вечер.

Асистентът на мениджъра Юрген Клоп даде информация и за състоянието на Джеймс Милнър, който също напусна принудително терена заради проблем в аддуктора. „Мили усети стягане в аддуктора, но след това Мейсън Грийнууд напредна по крайната линия, и той (б.ред; Милнър) винаги поставя отбора пред себе си и направи спринт, знаейки, че греши, за да спре контраатаката. Това говори много за неговата воля и това как се себераздава за тима, и тогава идва голямата контузия. Вероятно ще отсъства до следващата пауза за националните отбори. Вече разговаряхме с него и той има важна роля. Моята е помощник треньор, но може да определите и Джеймс Милнър като такъв, защото той е връзката между тази група – той е много искрен и задава стандарти“.

„Тиаго все още не е на разположение, но прогресира добре с възстановяването си. Брайтън вероятно ще дойде скоро за него. Той почти е готов за игра, което е много важно за нас. Следим състоянието на Фабиньо ден за ден, той може да се завърне през уикенда, но няма да играе утре“, завърши Лайндерс. /БГНЕС