Една от най-ярките легенди на Ливърпул Стивън Джерард се завръща на „Анфийлд“ като мениджър на Астън Вила. В интервю, отразено от българския спортен сайт 7sport, бившия капитан на червените споделя, че „няма да показва сантименти към бившия си клуб в този мач и идва за да вземе трите точки“. От sesame.bg bonus не дават особено големи шансове за победа на бирмингамци. Какви са коефициентите и на какво да заложи, това ще разгледаме в следващите редове.

Мечтан старт за капитан Фантастик на „Вила парк“

Джерард взе три победи при първите си 4 мача като старши треньор на отбор във Висшата лига. Единствената му загуба дойде срещу Манчестър Сити, но там Sesame бонус коефициентите показваха Астън Вила в ролята на тотален аутсайдер. Преди този мач, тимът на Джерард победи с 2:0 Брайтън енд Хоув Албиън като домакин и Кристъл Палас с 2:1 в Лондон. В последния кръг пък дойде инфарктната победа с 2:1 срещу Лестър на Брендън Роджърс – последния наставник на Джерард в Ливърпул и негов най-голям конкурент при шотландското му приключение начело на Рейнджърс. Преди треньорската смяна, Вила бе в серия от 5 поредни загуби. Вероятно, феновете на тима са повече от доволни от новия си предводител.

Астън Вила вече заема комфортното 10-то място и е на цели 9 точки пред опасната зона.

Шедьовърът на Клоп

Без значение от резултатите до края на сезона, в момента Ливърпул играе изумителен футбол, който ще остане в историята. Проектът на Юрген Клоп изглежда напълно завършен и готов да се бори за всеки възможен трофей. След последните две издънки на Челси, мърсисайдци вече са на 2-ра позиция в класирането, изоставайки само на една точка зад Манчестър Сити. Мо Салах и компания дори бяха временни лидери, след като късен гол на талисмана Ориги им донесе тежки три точки срещу Уулвърхемптън. Два часа по-късно обаче, „гражданите“ подчиниха Уотфорд с лекота и окупираха първата позиция.

Ливърпул е в серия от 5 поредни победи във всички турнири. Алисон допусна само един гол в тези мачове, а противниковите вратари трябваше да вадят топката от мрежата си цели 15 пъти. С други думи, средно по три гола на мач. На „Анфийлд“ нещата са още по-брутални – 19 поредни мача без загуба и 4 поредни победи при голова разлика 12 на 0.

Добре би било да се възползвате от офертата на Sesame  за първи депозит, ако искате да заложите за успех на Ливърпул. При смазващо доминиращите статистики за моментната форма на клуба, коефициентът от 1.23 за тяхна победа дори не изглежда толкова нисък.

Какви ще са липсите пред двамата треньори

Извън игра за Вила остават Леон Бейли и Бернард Траоре. Ливърпул има далеч по-населен лазарет, но и доста повече широчина в състава. Към този момент, контузени за червените са Къртис Джоунс, Харви Елиът, Джо Гомес, Наби Кейта и Роберто Фирмино.

Каква е прогнозата на 7Sport за мача

Едно е сигурно, Стивън Джерард ще бъде посрещнат с бурни аплодисменти от целия „Анфийлд“. Почти сигурно обаче е и че ще загуби този мач. Това не трябва да намали от потенциала му на качествен специалист, за който ни загатна при първите си 4 мача. И все пак, при този коефициент, трябва да играете мача права колонка с други срещи за да има някакъв финансов смисъл. За това, ние ви предлагаме Sesame бонус прогнозата за над 3.5 гола в мача, където коефициентът скача до значително по-доброто 2.00. Подобен залог щеше да се окаже успешен в 4 от последните 6 мача на Ливърпул. Ако пък се ограничим само до мачовете на червените във Висшата лига, числата показват 9 от последните 10 мача. Три гола пък паднаха в последните три мача на Вила, а Джерард също не е треньор, който би се задоволил с дефанзивна схема на игра в търсене на почетна загуба.