Левият защитник на Ливърпул Анди Робъртсън призна, че отборът се представя все по-зле след световното първенство по футбол в Катар и това го притеснява.

"Червените" изиграха шест мача във всички турнири след рестартирането на сезона в Англия по Коледа, като спечелиха само един от тях. В неделя мърсисайдци загубиха с 1:2 от Брайтън в четвъртия кръг на турнира за купата на Англия и изглежда все по-вероятно да завършат сезона без трофей и да не успеят да се класират за Шампионската лига догодина.

Само преди две седмици Ливърпул падна с 0:3 от същия съперник за първенство, а вчерашният двубой бе решен в последните секунди на редовното време с гол на нападателя на "чайките" Каору Митома.

"Доста неприятно е. Мисля, че направихме приличен мач за купата, в който и двата отбора имаха шансове", каза Робъртсън пред британската телевизия ITV.

"Бяхме малко по-добри от мача преди две седмици, но в крайна сметка отпадаме. Това е разочароващо. Трябва да започнем да печелим мачове отново. Лесно е да се каже, трудно е да се направи. От началото на сезона въобще не сме на нивото, на което трябва да сме. Искахме да започнем на чисто новата година, но за сметка на това се представяме още по-зле", добави шотландецът.

"Не мисля, че има само едно нещо, което се е объркало. Проблемите са повече. Ясно е, че ни липсва увереност пред гола, а в защита все още оставяме големи пространства. Трябва да си върнем увереността. Съжалявам за феновете. Тяхната подкрепа е невероятна, а ние ги разочаровахме отново", завърши Анди Робъртсън.