Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че не разбира как Челси е успял да похарчи толкова много пари за трансфери през януари, информира "Ройтерс".

След привличането на Енцо Фернандес през тази седмица, новите осем попълнения на Челси струват на клуба близо 300 милиона паунда и над 500 милиона паунда за целия сезон. Те успяха да заобиколят правилата за финансов феърплей, като предложиха много дълги договори на новите си футболисти.

"Няма да кажа нищо без моя адвокат", каза Клоп на пресконференцията си в петък преди мача с Уулвърхямптън през уикенда.

"Не разбирам тази част на бизнеса, но това са много големи числа. Всички са добри футболисти и ги поздравявам. Не разбирам как това е възможно, но не аз трябва да обяснявам как това става", обясни германецът.

Януари не беше добър за отбора на Ливърпул, като се има предвид, че те са спечелили само един от шест мача във всички турнири през месеца. "Червените" са на девето място в класирането на Висшата лига.

Почти същият състав беше близо да безпрецедентен успех за четири титли през миналия сезон, но Клоп настоява, че играчите не могат да бъдат на върха на възможностите си през всяка кампания.

"Разбира се, някои футболисти не достигнаха до нивото си", призна той. "Един от най-добрите примери е Маркъс Рашфорд - сезона, който направи миналата година и тази година", добави Клоп. "Дори не съм сигурен, че той може да обясня това", смята треньорът.

Има и добри новини от тима, след като ситуацията с контузиите в отбора "изглежда по-добре". Диого Жота е взел участие в тренировките през седмицата, Роберто Фирмино е близо до завръщане, а Луис Диас тича. Защитникът Върджил ван Дайк ще започне занимания следващата седмица.